4 tjedan, 28 dana od kupnje - 4.000+ km na satu (fotka večeras)
opažanja: skuter je fenomenalan za vožnju, ali i dalje neudoban za nas velike teške debeljuce.
Ide, goni, leti, uz brijeg ide fenomenalno. 7.500 okretaja po ravnome, a niz brijeg ide do 8.100 okretaja, što me dovodi do zaključka da bi mogao staviti nešto lakše rolice zbog težine
no sve kako jest, oduševljen sa skuterićem.
Sinoć sam sa njime bio do Murtera i Betine, provozao ga laganini a onda u povratku Murter - Novalja po pili. Za cca 1 sat i 20 minuta sam došao lokalnom cestom preko Zadra. Za sad me nije razočarao po zavojima, ali opreza nikad dosta, potrošnja mi je na prosječnih 3,5 litara, ali to je jer ga većinom vozim na cca 90-110 km/h.
Kupljeno je ulje/filter da ga zamijenim na 3.000 km, ali kako mi je stigao na 3.600 onda bi već bilo bacanje. Ulja nije ništa do sad potrošio, a za sad će čekati kad kilometri na satu dostignu 7.500 km... picajzla challenbeen haha ...
U ovih mjesec dana osjeti se potreba za kuferom. Ne možeš putovati dalje od 200 km bez njega, ono odeš se okupat u Trogir, Murter, Rijeku... ne treba ako je samo vožnja okolo... je da ima mjesta pod sjedalom, ali 2 kacige, i jedna jakna samo stane.. ništa više, i u kacige stanu bubrežnjaci, rukavice i potkapa... ostalo sve tegliš.. za sad sam se snašao sa ruksakom, al ne želim ni njega vuć
ionako je xmax namijenjen za tripanje na dugoročne puteve, a ne bas za divljanje, tako da će mu kufer dobro doć. Nikako nisam uspio iskopat ikakve bočne kufere ili bisage. Morat ću otić do nekog shopa pa onako seljaČki probavat (čitaj kemijati) na originalni nosač ...
Vizir me zajebava i čini mi se da ću ga morat spustiti nazad. 2 tjedna sam ga vozio stock, i zadnja 2 tjedna podignut. Ovo podignuto je bas nekako čudno, i moram opet probati spušten. A još nisam provjerio koliko mee košta veliki vizir...
Jučer mi stigli papiri od carine od onih zaštita za volan, iako je plaćeno 135 kn, teško je 715 grama i netko je pomislio da košta puno više, pa sam poslao dokaze. Znači stiglo je u HR. Jedva čekam da mi stigne, jer mi je dosadilo čistiti rukavice od buba i mušica... Iako je prozirno, planiram ga ofarbati u boju skutera ili crnu boju
EDITT: retrovizori su užas na ovoj poziciji na kojoj su sada. Stvarno razmišljam o nabavci sa aliexpressa one koje izgledaju kao na T-maxu naprid, jer kad se nagneš naprid, ne možeš ni pogledat na njih kamoli da vidiš išta
Pitanja - mišljenja??