Tehnički kutak > Garaža

Yamaha X-max 300 2020 by Challenbeen

<< < (7/125) > >>

challenbeen:

Sinoć je prvih 1.000 km okrenuto. Nosio sam far od skippera na poliranje  8)

Dojmovi prvih kilometara: Moram priznati, maaaalo me manje boli trtica, ali se dosta namještam po sjedalu i ne mogu se baš namjestiti svaki put, jer brzo utrne noga. Samo 5-7 cm da mi je položaj sjedenja više nazad, mislim da bi bio pun pogodak.
Skuter ide, nije trom sa mojom kilažom,konačno sam ga probao pun gas i to sasvim slučajno, dao gas i nisam osjetio da je do kraja i samo odjednom sam bio na 145 km/h po ravnome... zamislio se malo i samo gledam i u sebi ajmeee što ideeeeee.. kad si u dvoje, tromiji je, ali ništa sad pretjerano - pričam o 220 kg vozač/suvozač... večina vozača su cca 80-100 kg a suputnci 50-65 kg tako da skoro i skuter ne osjeti to.

što se tiče aerodinamike, podigao sam prednji vizir skroz gore, i kad se ispravim u vožni, kaciga mi je preko ca 10-15 cm i baš puše u nju i trese, trebam se malo sagnuti i onda je super. Kad je bio dole vizir tvornički stock nisam imao problema u trešnji niti puhanju.

probijanje kroz gužve radi bez ikakvog problema, dovoljno je uzak da se svugdje provuče.

Skuter meni nije težak za guranje, niti premještanje niti dizanje na centralnu nogaru. Ne osjećam neki napor i dobar je. Čak sam ga spuštao u podrum uz veliki oprez i bilo je okej  :toothy10: mislio sam da će gore proć. Npr podnica je niže nego skipper (skipper je višlji).

Potrošnja: 991 km - 34 litre 95-ice -> 3,43 litre/km što je i dalje sat precizan
Trenutna km: 1031 km

Danas ga stari vozi na izmjenu ulja, (ja šljakam) a detalje javim

Budy_94:
Imao sam priliku probati skuter isti dan kad je kupljen.  Challenbeen - Marko je po povratku iz Splita navratio te mi
ustupio jedan đir na novom xmax-u 300, u tom trenutku je na satu bilo cca 210km  :notworthy:
Što reći za skuter nego samo pohvale, u odnosu na moj stariji model xmax-a od 250 kubika novi je unaprijeđen u svakom pogledu,
a najviše u dizajnu. Kako izgleda tako se i vozi - savršeno.

Drugi dan smo bacili i neki kratki trip do forumskog kolege Mic-a što je Marko popratio i slikama, prvenstveno me zanimala razlika u performansama.
Razlike ima dosta, pogotovo u ubrzanju od nule gdje stari xmax nemože nikako držati korak sa novim.

Što se krajnje brzine tiče moj ide 140km/h po ravnom, po satu. Novi model vjerojatno ide 150 po satu možda i koji km/h preko,
to će kolega vjerojatno isprobati nakon razrade skutera  :laughing7:
Još jedna stvar koja mi se jako dopala na xmax 300 je sjedalo koje ima odličnu potporu sa stražnje strane.

challenbeen:
8 dan od kupovine, tj punih tjedan dana.

1250 km na satu. Skuter ide fenomenalno i nekako je mrvicu življi na gasu nego prvih 500 km.  :dontknow:

Ovo je račun od jučer na izmjeni u Yamaha Zadar odnosno Trofej Moto od (kraj) Mitrovića. Većeg kretena, debila i retarda od prodavatelja nisam vidio. Molim ga izbjegavati u širokom luku. Čak mi nije ni htio prodat dodatnu opremu koju sam planirao naručiti kod njega i uredno MASNO platiti 400 kn za 15minutno spajanje 5V USB i nosača za mobitel. Strahota...

dario007:
Jel po servisnom manualu ide izmjena ulja na 1000km,ili si to radi sebe promijenio?

challenbeen:

--- Citat: dario007 - 27 Kolovoz, 2020, 16:07:27 ---Jel po servisnom manualu ide izmjena ulja na 1000km,ili si to radi sebe promijenio?

--- Kraj citata ---

ide, prva izmjena 1000 km  :glasses9:
razrada do 1600 km

svaka sljedeća izmjena ulja i filtera je na 5.000 km intervalu
remen i svijećica se mijenja na 20.000 km

rashladni sustav se mijenja svakih 3 godine
cjevovodi kočnica svakih 4 godine
tekućina za kočnice svakih 2 godine

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica