Sad bu vama ciko Dacerovs reko nekaj.
Prvo i prvo,variomat ce na Xmaxu kao i na Nmaxu( jer im je koncept prijenosa full slican) donijet samo bolji start i na krajnjoj brzini prijenos nece ic u prevrtavanje nego ce vrtit iste okretaje cijelo vrijeme.
Nadalje, dobit ce se odjecaj da gubis moment sa variomatom, jednostavno ces imat osjecaj da Yamahin vario bolje radi od 60-70kmh pa nadalje pogotovo uz gram lakse role nego koje je imao serijski.
Nadalje, TDR nije bez veze stavio getribu u kit jer vjerojatno vario nece dat toliko koliko bi sa tom getribom.
TDR ce ti radit kao malo unaprijedena verzija serijskog variomata i to je prva liga.
Malossi je se vrtit ko isus jer on na tom principu radi, na Nmaxu su promasili kompleta setup.
9.5gr role i zuti malossi centralni vriste od okretaja, prevrtava ko tri isusa, imas osjecaj da ide al samo puca od okretaja.
Stavio sam 10.5gr i zuti malossi centralni i opet previse vrti, stavio serijski centralni i onda je to bilo donekle ok, uglavnom Malossi radi najbolje sa svojim federom.
Pisao sam ja to musavim talijanima u Malossi al oni kazu da je to to, ma reko j**** vam vaseg inzinjera i onog tko je to prouzveo i testirao. Osim ako to sve pegla malossi kevlar remen na sto sumnjam.
Kolko sam cuo, ima nekih srpskih influencera na yt koji se snimaju kako servisiranj Xmax300 pa ima neki Rakic koji je stavio malossi i rekao je da je dobio start i bolje meduubrzanje.
Ja sam isto u dilemi za 183cc, dal probat malossija sa 14-15gr rolama, dal samo ustekat TDR sa12gr i TdR centralnim posto je to ionako BoreUp CVT kit.
Svakako, prvo stavi gram lakse role pa vidi kako ce ti se ponasat!