Tehnički kutak > Tehnička pitanja
ST 200 problem sa paljenjem
dacerovs:
Ma nije to i.e masina prijatelju, nemas ti el.pumpu goriva, tvoja je vakumska.
Kada na jedno crijevo povuces zrak, na drugo ce krenut gorivo van.
Tako i isprobaj, na crijevo koje se spaja na prirubnicu karburatora povuci zrak, ako na crijevo dovoda goriva u karb krene gorivo, onda pumpa radi.
Ma sve moze jebat u mozak, kreni od pumpe za pocetak da to eliminiras.
Disco:
--- Citat: paradajz - 24 Lipanj, 2020, 19:51:12 ---ST200 ima električnu pumpu, i ja sam se začudio
https://www.motorcyclespareparts.eu/en/piaggio-parts/639861
Treba probat spojit pumpu na džeku direktno na akumulator pa vidjet jel radi
--- Kraj citata ---
To je valjda po godištu, ne kužim ni ja, jer kada sam guglao sam našao i puž i el. pumpu.
Ali po simptomima bi rekao da je el.
BTW ovo je slika iz servisnog manuala koji sam našao i tu je puž (pretpostavljam vakuum):
A ovo pokazuje kad guglaš pumpu:
Danas poslje posla ću onda rastavit lijevu podnicu da vidim, pa javim rezultate.
Puno hvala na savjetima.
EDIT: Krenuo danas raskopavat i na pol puta jednostavno dobio slom živaca.
Pumpa je ova električna, nije na lijevoj strani nego po sredini na prednjem kraju ispod rezervara.
Da bi došao do nje, moram izgleda rastavit cijeli prednji kraj, a za to stvarno nemam živaca, imam filing da ću pola toga zaboravit gdje ide.
Tražio sam neki tutorial ili nešto slično za rastavljanje ali nigdje niš, ali čini mi se da moram razmontirat cijeli prednji kraj da bi skinuo onu najdonju plastiku ispod koje je pumpa.
Vratio sve nazad, zvao 3 mehaničara, niko ne može prije 15 dana. :(
Ugl javim kako je prošlo ako se ipak odlučim to odradit sam i/ili to odradi neko drugi.
Duje022:
Sto nije jednostavnije skinit crijevo od goriva sa karburatora i dat kontakt na motoru i vidit jel curi gorivo mozda grijesim al cini mi se puno jednostavnije 🤷♂️
Disco:
--- Citat: Duje022 - 25 Lipanj, 2020, 23:36:19 ---Sto nije jednostavnije skinit crijevo od goriva sa karburatora i dat kontakt na motoru i vidit jel curi gorivo mozda grijesim al cini mi se puno jednostavnije 🤷♂️
--- Kraj citata ---
A trebalo bi curit šta ne? Tj barem kod pokušaja paljenja.
Cijevi jesu pune, čak i onaj mali filter benze je pun do pola, ali iskreno nisam primjetio da se u njemu išta miče.
Ma gledam kome da to odnesem jer stvarno nemam živaca rastavljat skoro cijeli skuter, em imam mikro garažu (više kao drvarnica), em mi ga je puna pipa, rekao sam već da sam izmjenjao par tih stinica pred 2-3 mj. Kad sam bio mulac i vozio SR 50 sam imao živaca, volje i veću garažu, sve sam sam radio (svakih 2-3tkm sam morao mjenjat ležaje radilice), čak i kad sam se dobro spucao, sam sve prebacio na novu ramu (sjećam se da je najveći problem bio prebacit nosače mašine jer je trebalo junački lupat :D )...ali sada nemam više ni vremena ni živaca (a kako sam na Apriliji imao kit, varijator, veći karb, auspuh...i stalno se kvarila, sam odlučio da ću runnera pustit komplet serijskog). A mehaničari svi zauzeti, Matušića nisam htio zvat jer imam loša iskustva sa njima, skupi a fušare, pa sam jednom 3 ili 4 puta morao vozit skuter da ponovno srede kvar (curila ej benza iz karburatora negdje i nisu to bili u stanju sredit).
Duje022:
Pa trebalo bi curit da skines crijevo od goriva sa karb i das kontakt ako tie električna pumpa i trebalo bi krenut gorivo to tie po meni najednostavnije
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju