Tehnički kutak > Tehnička pitanja

ST 200 problem sa paljenjem

<< < (8/11) > >>

Disco:

--- Citat: Poggiali - 09 Lipanj, 2022, 18:46:49 ---jel se to pocelo desavati uvodjenjem ethanola u mjesavinu benzinia?

--- Kraj citata ---

Baš guglam, i svi spominju da se etanol pretvara u želatinu vrlo brzo nakon stajanja. Pogotovo u karbu iz nekog razloga (valjda zbog zraka).
Dešava se najčešće kod motora, vanbrodskih motora i ostalih čudesa koja se ne koriste tokom cijele godine.
Ne znam kada se etanol počeo uvodit kod nas, mene je skuter počeo zezati 2020-e.
Ameri izgleda imaju za birati skuplju benzu bez etanola, a mi sve mi se čini nemamo.
Ima li kakav aditiv i/ili način da npr potrošim svu benzu u karbu prije malu dužeg stajanja skutera?
Mogu li npr prstom stisnut cijev dovoda goriva pa da tako prekinem dovod, ili će čim ju pustim, pumpa nadrukat to nazad?
I trebam li zbog ovoga čistiti i rezervar (onaj mali prozirni filter za gorivo je skorz čist i benza je tekuća u njemu)?

JogFromYamaha:
Imas razlicitih stabilizatora za kupiti (ima kod tokica i kod servisa za kosilice)
Uglavnom: stabilizirano gorivo se ne ljepi u zelatinu i ne stopa fergazere pa bi prije stajanja trebalo mu nalijati i provozat ga da se izmjesa i prode sustav.

A evo imas kod nas E5 i E10 gorivo to ti je 5-10% etanola i to ti radi probleme pri stajanju.
Ima ga vec duze samo sto zimsko gorivo ima veci postotak etanola nego cistog benzina.

Po meni sve sto se vozi redovito i voziti a sve sto stoji preko mjesec dana stabilizator unutra i miran si.

Disco:
Ovo je prešlo sve granice zdravog ukusa. :angry7: :angry7:
Dakle, rekli su mi da nije do releja pumpe nego do te nekakve želatine u karbu.
BTW benza je sipana pred tih cca 3 tjedna malo prije nego je crknuo, bio je na rezervi.
U petak su mi ga dali sa, nije do releja i sretno, evo jučer sam u komadu odvozio 100km i jutros cijevi suhe ko barut i pumpa ne druka, vozim im ga opet, po 6-i (slovima ŠESTI put tj kod ovog majstora 4-i put).
Zovem ih kasnije u radno vrijeme, baš me zanima što će mi reći, BTW skužio sam da mi ni plovak više ne pokazuje razinu benze kako treba.
I čisto da ponovim, idem kod istog majstora jer ne želim više plaćati, debelo sam preplatio i novčano i živcima ovaj problem.
Najgore je što svaki puta moram odgurat skuter do grada. :angry7:

Vragolasti Denis:
Javi kakva je situacija

Disco:

--- Citat: Vragolasti Denis - 13 Lipanj, 2022, 09:04:46 ---Javi kakva je situacija

--- Kraj citata ---

Javim svakako, ali znam ja u čemu je problem. U tome, da sam svih 5 prethodnih puta majstorima napomenuo da promijene relej jer da mi je to napomenuto na forumu za identičan problem i da oni to nisu htjeli iz nekog razloga napraviti.
OK, kužim ja i dio gdje nešto, a pogotovo elektronički uređaj, može malo raditi a malo ne, ali da mi ga već 5 puta nisu htjeli zamijeniti, a promijenili su mi pumpu benzina...mah.
Danas me ovo baš izbacilo iz takta. Sada ćemo vidjet opet, da li će ga htjet promijeniti ili ne.
BTW pumpa me izašla sa rukama tih 1180kn, a ovo koliko može koštat? Sjećam se da sam za auto Boschov relej platio 65kn....štednja na najjeftinijem dijelu, najbolje je prvo naplatiti najskuplje dijelove.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju