Sve mi je to jasno, ali vozim oldtimera, kojeg sam prestao uredno odrzavati prije 5,6 god. Prednji ventilirajuci diskovi su za hitnu zamjenu, 2 seta plococa su otisla i od nedavno je treci pa kalkuliraj koliko dugo nije dirano komplet remenje i ostalo. Zadnje 2 god. ni ulje ne mijenjam... Istina da je ispala kugla iz vilice jer je strunula, i sto sam zanemarivao jasno lupanje i olivanje prednjeg kotaca, i sto je puno bolje skretao u desni zavoj nego lijevi, ali sam svjesno natjerao da ode do raspada i onda sam zamjenio 2 kugle i 2 krajnika te 2 strunuta lezaja prednjih amortizera i sad je to utegnuto.
Poanta je u tome da nema drugih auta na cesti koji su cak dvostruko stariji. DAKLE usporedjujem te neke francuze od 2000 negdje, a ispod ih nema, s vozilom iz 1990 koje se vozi puno vise od tih francuza...
PS eno nov Klio od jucer, svijetli mu servisna nesto.
Ja nemam nista protiv francuza, dapace, volio bi platit auti kao biciklo i navozat se uz male troskove. Ali ovo je cinjenica i svakodnevica na koju spontano naletavam, a nisam nikakav sofer, niti dostavljac niti taksist da ih nabadam. Vozim se i manje od prosjeka otkako sam poceo slikati francuze po cesti.
I sad gledam neki auto za povremenu upotrebu, i da me boli ona stvar. I sta ce se desiti? Ako uzmem francuza, mogu slobodno otpisat sve, svo vrijeme ovog svijeta i prikazivat anegdote malo malo. Ja sam taj kriz ponesao vise puta sa francuskim skuterima, i da bi das injekciju s nuklearnom energijom, ne bi prihvatio vise francuza. Dovoljan mi je ovaj mudri, pametni i i teligentni kriz kojeg gledam svako malo uzivo gdje god da krenem, pa cak i na lrazan autoput zimi prema Rijeci!!!! Nosim ga i dalje i to mi je teskk gledat kak se ljudi late i cekaju vucnu sluzbu.
Eto na kraju gledam japanska vozila, s obzirom da su svabe s benzincima slabiji ili su rastrosni.
Nek me netko prosvjetli s boljim izborom. Meni je jasno da je Klio majka, ali ta sreca je rezervirana za nekog drugog.
I na koncu, onaj tuzni zakljucak. Uzmem si francuza, ti ga imas i zadovoljan si. Mene francuz oplodjuje svaki dan, tebe ne. I ti mi ne mozes nikako pomoci, nema sanse, preostaje ti da kazes: gle, meni je dobar i stavis prst u uvo. E to sam dozivio, i to je najbolnije, sto ponosni vlasnik francuza ne moze pomoci jer svi mi skupa ne znamo sta mu je i zasto se to desilo.
Kod svabe, ja vadim zicu iz auta, privezemo dio jer se i meni to desilo i apgrejdamo ga i vozi mili moj. OK, ovo je karikirano jer vise lrilici talijanu, oni se apgrejdaju i bolji su od francica, ima napretka. A ove mracne sile me ne zanimaju vise niti lutrija.
Ja zelim postati ljubitelj francuza, daj mi da je jeftin i da me nista ne pita, na to sam navikao.
Eh da, i dosta slika je uhvaceno sa svjedocima koji su mozda i mislili da sam zagrizeni antifan francuza, i tada su i oni shvatili da iznosim cinjenice.