Pozdrav svima.
Lud sam vise od svega. Zapalit cu ga i bacit u Rječinu.
Dakle imam rezonanti TT, i prvo sam imao diznu 72, filter koji nije nikako dihtao, karburator je bio djelomicno spojen na prirubnicu (od vibracija bili ispali vijci pa se skinuo s karburatora), al scoot je išao! Dakle, lijepo je primao gas, nije mi gubio snagu, itd.
Onda, jednog dana, odlucim ja da idem to sve sredit jer me bilo strah da mi sta ne uleti u cilindar, i lijepo stavim protocniju spuzvu jer sa originalnom nije nikako htio radit jer je ona vrlo gusta i zrak tesko prolazi kroz nju. Lijepo stavim šarafiće, zadihtam sve diht masom, lijepo sve sredim - upalim skuter - ne prima gas nikako jednostavno mu fali zraka. Kontam - ajde - sta je je dizna 72 je prevelika za to. Onda sam saznao da mi i zračna pumpa vuce dosta zraka iz airboxa pa sam ju skinuo dolje (izvadio onaj ležaj sta naliježe na radilicu).
Jednog dana, odem u Sprint, pitam imaju li diznu 62, kazu nemamo - imamo jedino 64. Reko aj daj tu ko' je jebe. 2 broja više manje, i kontam to bi trebalo bit taman da radi dobro sa airboxom. Preradim diznu, ušarafim je (skuter hladan) - upali sve normalno. I sad, ono kako cvaje dime dok su hladne, dimio mi je dosta dugo - prije bi dimio 8-10 sekundi i poceo bi primat gas. Sa diznom 64 i airboxom je dimio dosta duze i trebalo bi mu i do 25 sekundi dok bi normalno poceo primat gas. Kontam ajde dobro - fali njemu jos malo zraka. I nista, ja se tako vozio do dana danasnjeg, dok mi jucer i prekjucer skuter nije poceo jako gubit na snazi. Na uzbrdicama jednostavno bi mi znao jedva se vuc po 50 gore, u tunelima (u tunelima jedino cujem auspuh onako kako ga drugi cuju) bih cuo onako kao da mi skuter na visokim obrtajima trokira.
I nista, danas ja sve to skinem dolje, otvorim opet airbox, malo prosirim pregradu di dolazi zrak, odrezem dio gume koja je unutra gdje je bila malo sužena, i fakat - stvarno je protocniji puno nego prije. Opet zadihtam airbox, vratim to sve gore, al skuter nekako sporo prima gas. Nije da je to nesto strasno, al osjetim da to nije to! Skinem airbox, bez ikakvog filtera skuter lijepo prima gas (dizna 64).
Vec sav lud, stavim nazad orginalnu diznu 55, puknem gore airbox, probam, al skuter ne krece uopce na opterecenju. Samo se zaguši. Kontam premalo goriva previše zraka. Ne znam vise sta da radim, puknem gore diznu 72, stavim airbox, odem u voznju, nakon par minuta skuter osjetno lošije vuče.
Dal mi definitvno nije dobar omjer zraka/benge, il mi se prijenos pregrijava, sta mogu lako probat malo se probat vozit bed dekla, ili mi je svječica u qrcu? Kako se manifestira loša svječica. Boja svječice je bila smeđa, malo svijetlije smeđa, po onom FAQ-u to nije loše.
Sutra cu vjerovatno otic po novu NGK svječicu jer sam više fakat lud, al cu prije toga se probat vozit s otvorenim deklom. Bio bih zahvalan na vašim saznanjima i mišljenima.