Danas obavljena budget reparacija vilica na poweru.
Stara mast je zapekla i vilica je bila jako tvrda i u voznji po rupama su boljeli zglobovi.
Ova metoda je vec provjerena i radi na vise skutera vec duze vrijeme.
Prvo je na staroj raskopanoj vilici odmjereno mjesto busenja.Gađano je nijansu iznad gornje plasticne pikse,kako bi se mast mogla ubrizgati iznad,a kad se vilica sabije onda u međuprostor izmedju dvije plasticne pikse.
Mjesto busenja je 12.5cm od gornjeg ruba brisaca(ili od ruba dosjeda brisaca,kako vam zgodnije)
Evo to je mjesto busenja.U mom slucaju 4mm borerom da mi knap ulazi sprica.Rupa moze biti bilo gdje,unutra,naprijed,sa vanjske strane...Bitno je da se postiva ova mjera od 12.5cm od dole
U tom slucaju ako udje malo spene ostat ce u tom praznom prostoru iznad stapova vilica.
Ja sam ubrizgao 30ml masti po stapu.15ml izmedju piksi i 15ml iznad piksi.Ubrizgavao sam po 5ml dole,pa 5ml gore i pomalo razradjivao vilicu sabijanjem.Za ovaj posao su potrebna dvojica.Jedan da stisce drugi da spricom ubrizgava.
Nakon radova sve oprao Nitrom,te rupice zatvorio tekucim metalom.
Odmah se i mast pojavila na stapovima sto je dobar znak.Vilica je sad daleko meksa i ne razbija zglobove u voznji
To je ukratko to...