Tehnički kutak > Skuter projekti

Cro-Dragster project

<< < (29/44) > >>

Dragster 50:
Napokon je sve tu za obje mašine, i ipak sam odlučio vraćati Malossi na njega, a ne DR EVO. Razlog jednostavan, dosta mi je šrafanja, i neda mi se nakon svega uštelavat i j#ebavat sa novom mašinom.
Polini 360 prirubnica, čok i dizne su od prije. Remen, valjčići, klizači, brtve cilindra, i karike za ne daj Bože, i brdo gluposti i sitnica.
Zadnje dvije slike ne trebaju komentar  :headbang:
E sad da je uhvatit vremena i sve 3 mašine posložit do kraja.

Dragster 50:
Uspio prije posla staviti klip i cilindar. Nastavak čim uhvatim vremena.

Dragster 50:
Gotov Malossi.  :headbang:
E ovdje sam imao malo problema, i dalje ne žimku kako. Stavio sam J Costa variomat, i kad se sve steglo, ventilvar je plesao. Skinem, stavim Multivar i 2mm šajbicu, isti kuki. Vratim J Costa al ostavim šajbicu od Multivara, i to je to. Idem staviti novu linearnu i stativa. Nemam ni jedan onaj hepek što zaključava linearnu, i na koji ide centralni, imam, ali ne pašu nijedan. Vratim onu koja je bila planirana za Black Trophy, i to je to. Šta bi sa Multivarom i zašto mu je trebalo bar još 2mm prema van, nemam pojma iskreno.
Sa J Costa variomatom ću biti oprezan da opet nebi bilo kršenja i preslagivanja. Evo "par" slika😁

Dragster 50:
DR EVO mašina spremna za sljedeću sezonu. Nadam se da sam sa 360 prirubnicom uspio odmaknuti karburator i filter od rame, al pošto je to Dragster, mislit je drek znati. Već mjesec i pol sam bez ijednog Dragstera, nemam vremena a ni neke posebne volje, leđa i godine rade svoje nažalost. Danas ću, sutra ću, pa nikako, j#baji ga. Na bijelog još trebam nakačiti onu Malossi mašinu i pospajati sve, a plavi je gotov, samo plastike vratiti....

Dragster 50:
Nakon više od mjesec dana uspio staviti mašinu. Naravno, ne sam, ali bitno je da je nakačena.
Sad da opet krenem sa: "u planu je", neću. Pomalo spajati, i pustiti u promet, zanima me kako šljaka onaj JCosta variomat, a i da se uvjerim da je sve kako treba. Na jesen skidanje mašine i stavljanje u štek, a za sljedeću sezonu na njega ide ona DR EVO.

how to screenshot on windows 7

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju