Tehnički kutak > Skuter projekti

Cro-Dragster project

<< < (28/44) > >>

Dragster 50:
Danas se išlo na zamjenu mašine. Od početka mi je u glavi položaj karburatora, jer sam mislio da bi moglo biti problema, i bio u pravu. Mašina stavljena, i karburator udara i ramu/nosač. U glavi mi je neka prirubnica na koju može staviti adapter da cijeli karburator izbaci malo van. Iskusniji predlažu 360 što isto igra.
Sad nemam standardni airbox, pa mi je pristup karburatoru do jaja. Slobodno u komemtarima ostavite mišljenje

Dragster 50:
Neda vrag mira. Skinuo cilindar i unutra apoteka nakon 3340km. Nigdje ni jedne crtice, ni u cilindru ni na klipu, počistio sa nauljenom krpom i to je to. Ne odustajem od ove mašine, nema teorije. Ležajevi su tu, nova radilica na putu, nadam se da će on ubrzo u pogon. Ostatak koji je stradao zamjenit će se sa onim koji je mjenjan na 2800km, i to je to.
Nema predaje  :headbang:

Dragster 50:
Danas uspio rastaviti mašinu, jedva. Ostatak zuba na kraju radilice su malo izgubili utore, pa sam morao sa malom turpijom popraviti da se sve skine. Multivar dobar, nije stradao, zadnje polutke isto tako, samo trebaju detaljno čišćenje od ostataka remena.
Mislim da se radilica da spasiti, možda navariti dio koji fali, potokariti višak i izglodati nove zube na tom varu. U teoriji ima smisla, sad će mo vidjeti šta tokar kaže. Stanje svega ostalog je odlično, nema više štete.
Malo je bilo slinavo sa strane magneta, i oko uljnje, pa sumnjam da je možda semering malo popuštao.
Za sad ide dobro sve, jedva čekam novu radilicu i dijelove iznenađenja🥳🥳

Dragster 50:
Idemo dalje. Skinuti ležajevi sa Polini radilice, i nadam se da ću sutra uspjeti otići do tokara da vidim šta se tu da napraviti.

Danas došla druga radilica Jasil Top Racing Evolution i J Costa variomat. Mašina sa bijelog na kojem je stradala ona Polini radilica se može ponovo slagati, a čekam još neke dijelove sa SA. Leđa i dalje ne funkcioniraju kako treba, pa se mogu baciti bar na ove stvari.
Ovaj variomat sam uzeo samo da vidim kako to šljaka, sve je ovo igrarija, pa da isprobam nešto drugo.

Dragster 50:
Da ne dudam previše, sve se vidi na slikama. Ležajevi, semerinzi, radilica, i usis. Polini lamele su malo stradale pri vrhu, pa sam i njih zamjenio.
Čekam nove brtve cilindra, jer ne želim vraćati ove iako su dobre.

best online image hosting

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju