Tehnički kutak > Garaža
Kymco Downtown 300i 2011. god.
Kiki031:
Ja imam relativno malo kilometara na dva kotača, kako sam i rekao u predstavljanju, sukladno tome i bilo kakvog relevantnog iskustva i znanja o moto-gumama. Uglavnom ono što sam pročitao i što čujem od vas. Sudeći po svemu što sam pročitao općenito o tome, došao sam do nekog zaključka da bi meni najvjerojatnije odgovarala neka cestovna guma za grad, tipa Metzeler Feelfree, jer, kako rekoh, ne mislim baš divljati ili ga spuštati u nekim zavojima, vožnja će mi se odvijati uglavnom u gradu i po pristojnom, suhom vremenu, zimi ni pod razno. Ono što najviše mrzim i čega me, zapravo, najviše strah su oni izlizani, "stakleni" dijelovi asfalta, pogotovo u kružnom toku ili u ponekim ulicama, čega u Osijeku ne manjka. Gledao sam set Metzeler Feelfree u mojim dimenzijama (120/80/14 prednja i 150/70/13 stražnja), izađu oko 700 kuna, dok isti set Heidenau K81 izađu oko 1000 kuna. Ne znam da li je razlika tolika da bi (meni) opravdala razliku u cijeni?
(Dunlopica mi nikako ne igra ulogu u ni jednom scenariju).
Na plavom "prasetu" (X9) bile su neke nove gume (ubijte me ako se sjećam koje), ali s njim sam "momački" šibao po gradu i skretao jako fino, bez imalo straha, nikada nije proklizao, a zaustavljao se fenomenalno. Volio bih takav osjećaj steći i na ovom... Evo slika X9, možda netko po šari može prepoznati o kojoj je gumi riječ, mislim da je bio Michelin, ali se stvarno ne mogu sjetiti...
EDIT: Je, našao sam ih po slikama, bile su Michelin City grip na Piaggiu.
Oliverxxx:
Po šari je Michelin CityGrip
Kiki031:
--- Citat: Oliverxxx - 05 Studeni, 2019, 14:45:53 ---Po šari je Michelin CityGrip
--- Kraj citata ---
Je, našao sam ju po slikama :icon_thumright:
dacerovs:
Najomrazenija guma na forumu, takozvani Šitigrip.
Ali ja govorim da te gume koje nisu dobre na manjim skuterima su se pokazale dobre na vecim skuterima.
Na Beverlyu Dunlop ScootSmart ubija, drzi se bolesno i onda je sad imam na Yamahi Nmax i guma klizi i klizi, treba joj 25km dobre voznje da se ugrije kako treba.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kiki031:
--- Citat: dacerovs - 05 Studeni, 2019, 18:58:06 ---Najomrazenija guma na forumu, takozvani Šitigrip.
Ali ja govorim da te gume koje nisu dobre na manjim skuterima su se pokazale dobre na vecim skuterima.
Na Beverlyu Dunlop ScootSmart ubija, drzi se bolesno i onda je sad imam na Yamahi Nmax i guma klizi i klizi, treba joj 25km dobre voznje da se ugrije kako treba.
--- Kraj citata ---
Ne znam što bih rekao. Na X9 mi je taj Michelin City Grip stvarno lijepo držao cestu (govorimo o gradu), pretpostavljam zato što su bile gotovo nove. Dok sam imao Apriliu SC One, na njoj su bile nekakve gume koje su bile tvornička ugradnja (dakle 2010 god, a Apriliu sam imao početkom ove godine) i, izgledale su... Pa, nisu uopće izgledale, a bile su i opasne definitivno - dva puta sam bio prisiljen naglo kočiti zbog mulaca u automobilima za koje svijet izvan kabine auta ne postoji i dva puta proklizao prednjim kotačem, ali sam oba puta uspio ostati na nogama i ipak zadržati skut da ne padne. Imao sam ih u planu mijenjati, ali sam naletio na zamjenu za X9, a tipa uopće nije zanimalo stanje guma (prekupac).
Uglavnom, mogu reći da mi se proklizavanje, iz nekog razloga, uopće nimalo ne sviđa ;D
Ove (neke) gume su bile na prvom skutu, katastrofa stanje...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju