Tehnički kutak > Garaža
Kymco Downtown 300i 2011. god.
Kiki031:
Dakle, da predstavim svog novopridošlog ljubimca uz par riječi o tome kako, zašto i što je to muška menopauza... Znači, nakon što je obostrano šamaranje argumentima kako postoje puno važnije stvari trenutno za napraviti (a bome ih ima, to joj moram priznati) i kako je to sve muška menopauza (a kada mi muški nismo u toj menopauzi kad je o našim igračkama riječ!?) s jedne strane i uvjeravanja zašto mi je to nasušno potrebno s druge strane, odlučio sam se ostvariti dječački san još od brodoloma neprežaljenog Tomosa automatica i krenuti u nabavku prometala na dva kotača koje nema krov i koje ne moram pokretati naprijed pedalama ili odgurivanjem nogom ili puniti na utičnicu. Tako sam početkom ove godine od frenda kupio Apriliu Sportcitiy One 50 koja je godinama stajala u garaži, za bezobrazno malu, simboličnu svotu u iznenađujuće dobrom stanju. Registrirao, ulickao i odmetnuo se u bajkere! Moja sreća splašnjavala je obrnuto proporcionalno sa rastućom spoznajom kako, dok se vozim, izgledam kao da mi je u stražnjici zaglavljeno nešto malo što ima kotače na kojima se rulam po cesti i ometam ljude u vožnji. Slijedom rečenoga, po principu "ključ za ključ", zamijenim Apriliu (2010) za Piaggio X9 125 (2002), "debelo krme" koje mi se pokazalo začuđujuće udobno i lijepo za vozikanje! No, shvativši da bih ipak htio nešto jače, mlađe i ljepše od toga (a možda je ONA u pravu, možda ipak je muška menopauza!), a u Piaggia ionako treba uložiti znatnu svotu kako bi ga se dovelo u pristojno stanje, odlučio sam ga prodati i krenuti u potragu za "onim pravim". Položim "A" kategoriju, prodam "prase" za kudikamo bolju svotu nego sam ga nabavio, rasprodam sve što ima vrijednost, a stoji mi bez veze i krenem u otkrivanje svojih želja i fantazija. U toj fazi, između ostalih potencijalnih skutera, posebno mi se izdvojio upravo ovaj model i skontao sam da je to to - to je ono što želim. Cijenovno nedostižan, pretpostavio sam da će i ostati na tome da ga samo želim, a tada mi se pukom srećom dogodila situacija u kojoj sam došao do ovog svog - kupljen je u Kymco salonu u Osijeku, s time da je vlasnik pristao na znatno nižu cijenu. Uglavnom, skuter je redovno servisiran u ovlaštenom servisu, svi dijelovi prilikom velikog i ostalih servisa su originalni i, unatoč brojci od 34 tkm, skuter je, mehanički, u vrhunskom stanju, a ni kozmetički nije loš, iako ima par sitnica od kojih sam neke već riješio. Vozi prekrasno, probao sam malo i "razvući" na obilaznici - 147 km/h po satu i nije još dao sve od sebe. Kolika je STVARNA brzina, doista ne znam, ali nije mi ni važno - neće služiti za jurcanje i naganjanje, ipak sam ja gospodin u godinama kada to nije primjereno (uskoro punim 43 - dakle, mlad, ali iskusan :laughing7:) Evo, budući da sam ovo pomalo oduljio, prestajem s pričom i dajem par sličica na uvid:
Kiki031:
Jedna od stvari koje sam riješio je izgrebana zaštitna plastika auspuha. To sam riješio PlastiDipom, uživo izgleda zaista dobro, fotke, nažalost, nisu baš dobre (mrak, mobitel...). Također sam osvježio crne plastike nano-premazom i sada izgledaju bolje i pristojno.
PchelaUbica:
Eee mislim da je to kriza srednjih godina hha
Cestitke na kupovini. Skuter je odlican. I tu boju obozavam na bilo kojem vozilu.
Koji nano premaz si koristio za plastike?
Spuh je ispo bolje neg original, majkemi :headbang: :icon_thumright:
Kiki031:
Hvala :icon_thumright: Ma vjerojatno je neka kriza, ali ne smijem joj to priznati! :toothy12:
Za plastike sam uzeo Sonax Xtreme Kunstoff Gel Aussen nano pro (prepisujem). Mikrofiber i laganini utrljavanje, a na reljefnim mjestima nanošenje četkom.
Spuh stvarno izgleda dobro uživo. I prije sam imao izlete sa plastidipom, imam fina iskustva s tim. Kacigu jednu za kćeru sam dipao u 5 mjesecu, još uvijek je kao jučer dipana nakon silnih tumbanja po sva tri skutera... Koristio sam i originalni i duplicolor, oba su dobra, ali original je ipak malo bolji. Koliko god da traje, uvijek ga mogu oguliti i obnoviti, ali na autu sam plastike oko mjenjača radio s njim prije nekoliko godina i još uvijek se drži, iako se sada vide već tragovi korištenja pa bi mogao ponoviti...
Deki.:
Kao prvo sretna vožnja!
Neću skuter puno hvalit, za mene nivo više od Yamahe x-maxa.
Vidim da imaš Givi povišeni vjetrobran, odličan zimi, ljeti tolko štiti ruke da postane vruće, mene je struja zraka tukla po sredini kacige, 191cm, pa sam često pri većim brzinama vozio pogrbljen. Nadam se da imaš i orginalni vjetrobran.
Tu je i veliki Givi kofer plus ogroman prostor ispod sica što me uvjek oduševljavalo da možeš puna kolica iz plodina da pospremiš, plus kuka ispod volana. Imaš i dvije kopče za kacige na prednjem djelu kadice ako si popunio prtljažnik.
Ukratko, brz, uduban, ako treba teretni stroj
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju