Rolnice su go#no koje se troši i što je još gore, mijenja perfomanse skutera (barem je kod mene to slučaj, nakon isprobavanja dvadesetak setova na dva variomata), a najbolje su se pokazale Leo Vince i Stage 6 koje sam imao sa promijenljivim težinama. Ostalo sve drek na kvadrat. Zašto, pojasniću na kraju.
Potražio sam u gradu Leo Vince, uspijem pronaći jedan jedini set, ali od 4g.
Cijena paprena, oko 15 evra. Pošto nemam izbora, kupim ih, usput smišljajući način kako da ih otežam na 5g, koliko meni treba.
Znači, ako imate rolnice koje ste kupovali zbog isprobavanja težina ili su vam ostale od prethodnog setapa, evo jedan pouzdan način za njihovo otežavanje. Potrebna je bušilica, dva svrdla(jedan manji i jedan broj 5), nareznica za M6 mašinski navoj ,digitalna vaga koja važe u miligramima (bez nje se zapravo i ne može ništa raditi) i stift vijci.
Ukupna težina omotača, prstena i vijka je ova dole
Znači bušenjem bi trebao skinuti tih 0.42 grama. Prvo malim svrdlom, pa velikim.
Nisam slikao rupu poslije bušenja sa svrdlom 5mm, ali jesam narezivanje navoja. Aluminijum, lako se vrti.
Pošto nije lako ručnom bušilicom svaki put vertikalno i jednako bušiti, dobio sam odstupanje jedne rolnice od 0.20g. Uzeo sam obični M6 vijak koji je nešto teži od ovih gotovih, odsjekao, brusio dok nisam dobio istu težinu rolnice i ...
Ovaj u sredini je taj obični vijak.
Grupno vaganje i slikanje
Naravno, nisam dobio baš u miligram svaku. Dvije su bile 5g tačno, ostale 4.96g, tako nešto.
Stavio u variomat i gas
Zašto pljujem po svim drugim. ? Jednostavno iz razloga što sa Vicma (Dyna roll) rolnicama od 5 grama nisam imao ni blizu idealne obrtaje. Malosi i Polini se zaravnaju nakon sedam dana u variomatu. Sa Leo Vince od 5g sam dobio obrtaje od 9500rpm kroz ubrzanje, dok sa ovim levatskim istih težina ni blizu tog.
Palo mi je na pamet da bi još jednostavnije bilo urezati navoj na rupu prstena, ali nemam ureznicu M7. Ima i drugih načina, ali hajd recimo da je ovaj pouzdan, neće ništa ispasti. Toliko.