Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG 50 DD 2018

<< < (72/78) > >>

dario007:
Skuter konacno zavrsio kod mene na stelungu

pic sharing

Pa evo da vam razbijem mit o forumskim pricama.
Paljenje nije isto,niti se moze ubaciti stari tip,jer su cak i magneti razliciti.Iz paljenja kod nove tipe idu dvije zice,dok kod stare tipe ide 6 zica.Stari tip ima 6 zavojnica,novi ima 12 zavojnica.

Evo malo slika solenoida i novije tipe bobine i cdi-a

I ono najvaznije,paljenje je varijabilno sa pocetnom tockom od 5* predpaljenja i NIJE BLOKIRANO ELEKTRONSKI.Evo i dokaza.

Sto se tice solenoida on radi na principu da preko elektronike CDI-a u određenim spektrima upuhuje zrak uz gorivo koje prolazi kroz glavnu diznu.
Sto se njega tice moze se iskljuciti bez utjecaja na rad ostalih komponenti i tada skuter radi kao i starija tipa.
O nacinu iskljucivanja cu kad sve ispitam do kraja i probam oba nacina na koja se to moze napraviti.

Skuter je postelan sto se tice prijenosa i nasao se na 6.1gr rolicama

Ovo je vec drugi euro4 primjerak koji je serijski dosao sa smanjenom uljnom pumpom.Vjerovatno su i taj dio smanjili radi emisije ispusnih plinova.Tako da vi sa euro4 koji ste ga odblokirali pojacajte si uljnu pumpu da se crtice poklope

Prije

Poslije

Ostaju mi jos finese oko karburatora,ali vec sad radi na leru bez problema,sto kad je dosao nije bio slucaj.Za sad je prebogat u punom gasu a malo siromasniji na otklonima do pola gasa,pa cu to narednih dana sloziti.Naravno kad vrijeme dozvoli.

Evo i top speed iz danasnje voznje.Napominjem gore je bacvica i ovo je rezultat koji je i za ocekivati.

post image online

aragonY:
Postigao si 86gps naspram ovih ranije spomenutih 65 samo stelanjem prenosa? Koliko se vrti kroz ubrzanje sada?

Ii gdje je nestao zx?  ;D

Bas mi je drago da ce se ova saga privesti kraju jer cinilo mi se da nema spasa e4 piaggiu  ;D

dario007:
Stelanjem prijenosa,iskljucivanjem solenoida i postelanim serafom smjese,ostalo po karbu za sad nisam dirao.Vrti se 8900-9100 rpm

ljubo46:
Sajla uljne je kineska i s vremenom se rastegne i popusta zato izgleda da je smanjena uljna :headbang:

fran_hr:
Napokon da se sazna o cemu se radi u tim euro 4 :notworthy:
Bas cu danas pogledat kolko je naspanata moja uljna pa javim.
Zar se nebi moglo stavit komplet paljenje s magnetom i cdi-om i bobinom sa starije tipe?
Taj solenoid kolko sam ja zakljucio se da ugasit ili elektronski tj prek cdi-a ili se moze zatvorit rupa na onom djelu di ulazi u karb pa to nebi trebo bit neki problem, ispravi me ako grijesim. Ja sam samo stavio drugo crijevo koje je zacepljeno na to mjesto di dolazi zrak prek solenoida :icon_scratch:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju