Ostalo > Razne offtopic teme :)
Carina i narudzbe iz kine
dinko1981:
--- Citat: igor.sb - 30 Svibanj, 2019, 16:18:01 ---
--- Citat: dinko1981 - 30 Svibanj, 2019, 16:03:39 ---Za placanje carine nebitno gdje su prroizvedene vec lokacija od kud se salju krajnjem kupcu
--- Kraj citata ---
Cek zezas se da si to stvarno napisao?
--- Kraj citata ---
Zasto bi to bilo smijesno, postoji hrpa prodavaca koji prodaju kinesku i sl. robu sa skladista u EU i na nju se ne placa carina jer je vec placena...
tdj595:
Pa tu se raspravlja o carini i dostavi iz kine i ti uletis s tim, nitko nije rekao da je bitno gdje je proizvedeno... a ti sto salju iz EU skladista, to je druga prica, zna nekad uletit kad narucis s alija ili ebaya da dode iz njemacke, samo to ne mozes znati unaprijed uglavnom...
s tim da sam ja vec pisao ovdje da sam imao slucajeva da narucim iz kine, i imam tracking broj na kojem se vidi da je paket putovao prvo par gradova u kini pa njemacka pa hrv. A na paketu pisalo da je poslan iz njemacke, tako da je carinu zaobisao. I na njemu nikakav spomen kine. Sad je pitanje sta mute ti kinezi,
ivano_007:
--- Citat: PchelaUbica - 30 Svibanj, 2019, 16:14:22 ---Znaci nasamaraili su me.
Da sam htio placat carinu onda bi narucio direkt iz kine a ne iz uk.
--- Kraj citata ---
Ja bi na tu foru refund tražio, stranica još ima domenu co.uk :toothy11:
igor.sb:
--- Citat: dinko1981 - 30 Svibanj, 2019, 17:11:02 ---
--- Citat: igor.sb - 30 Svibanj, 2019, 16:18:01 ---
--- Citat: dinko1981 - 30 Svibanj, 2019, 16:03:39 ---Za placanje carine nebitno gdje su prroizvedene vec lokacija od kud se salju krajnjem kupcu
--- Kraj citata ---
Cek zezas se da si to stvarno napisao?
--- Kraj citata ---
Zasto bi to bilo smijesno, postoji hrpa prodavaca koji prodaju kinesku i sl. robu sa skladista u EU i na nju se ne placa carina jer je vec placena...
--- Kraj citata ---
pa to je jasno kao noc i dan :dontknow:
zato sam i napisao ''se zezas da si to stvarno napisao''
dinko tvoj post sam shvatio kao odgovor na moj post kako velim da nemam niti jedne patike niti ih se sjecam da su bile made in china
a to sam napisao samo i iskljucivo dariu koji je nakon sto je ivano napisao ovo, dario napisao ovo
ciiram i boldam : :P
--- Citat: ivano_007 - 30 Svibanj, 2019, 09:57:09 ---A uvijek se možeš pravit blesav i reć da ti je netko i karticu ukrao :laughing7:
Uglavnom, ima tu nekoliko mogućih scenarija. Da se nađem u takvoj situaciji, ne znam ni sam šta bi, vjerojatno bi tražio refund od ovoga jer sam mislio da dolazi iz UK, a dolazi iz Kine, još kad se plati pdv, tenisice izađu skupe ko zlato... da si znao od početka da su iz Kine, vjerojatno ih ne bi ni uzimao
--- Kraj citata ---
--- Citat: dario007 - 30 Svibanj, 2019, 15:00:05 ---A orginal Adidas se inace radi u UK? Nisam to znao... :angry7:
--- Kraj citata ---
da ponovim niti original adidas neces kupiti da su made in UK, a bome (bar ja nisam vidio) niti da su made in china
i to je to, a ovo sto vas dva (alfa i ti) pisete velim to je jasno, bar bi svima trebalo biti jasno, zna se kad i odakle se placa carina, pdv
i da je pdv jedno carina drugo, jebi ga nekima je i to jedno te isto
nhf ajd bok
PchelaUbica:
Nije ni bitno gdje su proizvedene. Mslm da sam zadnje adidas iz germany vidio 1999-e
Bitno je odakle se salje. A ako je stranica uk onda ocekuuem da dolazi od tamo . A ne iz kine i to je prevara ko kuca
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju