Ostalo > Razne offtopic teme :)
Carina i narudzbe iz kine
PchelaUbica:
Poz ljudi
Narucio sam nesto sa UK. Stranice za nekih 500-600 kn. Prikazano je bilo sve u funtama na stranici
Nakon narudzzbe vidim na banci da je novce skinula kina. Javim im se i pitmam zasto je to tako.i odgovori mi neka Druva Sinanan, da je to njihov takav sustav.
Odem na tracking salje se iz kine..
Naravno proslo mjesec dana. Meni dolazi kuc koverta od carine da trebaju neki racun ili potvrdu o kupovini za provedbu carinskog postupka .
Nepoznat posiljatelj.
Ako u roku 8 dana me dostavim , posiljla se vraca posiljatelju.
E sad sta mi je ciniti?
Da im saljem podatke tj racun? Oce li mi onda naplatiti carinu i koliko moze izaci carina na taj iznos?
Ili se mogu zaliti da sam narucio sa engleske stranice a d a su oni poslali iz kine. I posaljem im screenshot razgovora. ? Pa da mi ne carine to?
Nezz da ih zovem pa vidim s njima
Ili da vratim posiljatelju pa da ga trazim povrat novca?
Jer se sigurno ne isplati placat carinu
Sta vi mislite? Jel imo nettko takvih šema?
tdj595:
Ako si platio paypalom fino preuzmi paket i onda se zali na paypal da ti se vrate novci. 99% da ce ti vratit. A sto se tice stranice i domene .uk to nista ne znaci, pa imas samo kod nas masu stranica .hr pa sve dolazi od firmi iz ceske poljske i sl.
Trebalo bi na stranici bit jasno definirano odakle se salje posebno ako se placa paypalom. Mislim ako si pkatio direkt karticom i ako to nije neka renomirana trgovina da ti je najbolje platit carinu i ostavit los review na google, facebook i gdje vec imaju stranice.
Sto se tice “dogovaranja” s ovim nasim idiotima to zaboravi. Koja je stranica u pitanju?
PchelaUbica:
E nisam paypalom jer nisu imali tu Opciju. Samo direkt.
Naravno na stranici ni neka nikalav info o sjedistu niti icemu. Samo email kontalt
Jos sam iso guglat to ime Druva Sinanan poslije .pa mi izbacuke scam alert pageove.
Navodno isti slucaj. Naruceno iz neke drzave a dolazi iz kine.
I i. Sto je najbolje ljudi dobivaju robu koja ne odgovara robi sa slike. Znaci nest totalno deseto.
Zato razmisljam da odbijem carinu o vrati im se paket. Pitanje je hoce li mi vratit pare
Tenisice su u pitanju. A stranica http://www.camdenlocks.co.uk/
Sve mi se cini da cu hodat bos i bez para
tdj595:
A jbg ako je iz kine 90% da su fejk. Ne znam mozda da nazoves banku tek toliko da provjeris ima li ikakve sanse da se pare vrate iako sumnjam, mozda u roku dan dva od placanja... a i stranica izgleda dosta lose
PchelaUbica:
--- Citat: tdj595 - 29 Svibanj, 2019, 00:26:36 ---A jbg ako je iz kine 90% da su fejk. Ne znam mozda da nazoves banku tek toliko da provjeris ima li ikakve sanse da se pare vrate iako sumnjam, mozda u roku dan dva od placanja... a i stranica izgleda dosta lose
--- Kraj citata ---
Sve mi se cini da sam pojeo g#vn%.
Jedino ta opcija da platim carinu i ako dode krivi proizvod da se zalim u banci. Citam po netu navodno sa dokumentacijom da bi to trebalo uspit. Ako nije kako je navedeno da banka tereti taj br racuna i meni vraca pare.
Sumnjam da ce mi ovi refundat lovu ako im vratim paket
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju