Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner 50 SP konverzija na Purejet :D
SF2 Freak:
Ma kakav Master taj kaj ti reko da nije u 100000 nista setrafio ima nos ko Pinocio priznaj... Sam sebe u ćreva nisani sa njim :frajer:
Corector:
Ostavio sam zamjensku gumkcu glave cilindra, bitno da ne propisa voda u cilindar :D
Instalacija izvadjena, masina izvadjena, idemo dalje u bolesne vode.
Cek, malo, pa sta vlasnik ocekuje uopce?
Da samo pali vozi i da mu se nista ne rastelava. Nek ide i 80kmh biti ce super, i da su jako dugi servisni intervali.
Da trosi ispod 3l, da mu i litra ulja potraje duplo dulje.
S druge strane, opet da normalno moze pratiti promet, i da se moze zadrzati u "sigurnoj" zoni prometovanka gdje jos refleksi mogu pomoci, a ne samo bog.
Sta je najjace, vlasnik vozi pravu motorcinu :D
matija84m:
Bit ce ti super. Ali steta kaj nije 70
Corector:
Pomalo :D kit se samo.usteka kao i smjesa.
Navikao sam izokat swapcinu u 1 danu, i sada cemo mo opistenije, treba mal protjerat motorce, pa izdrkat k**ra*, pa opusteno... Ovo je efektivno par sati, s tim da je stari tip runnera u pitanju, drukcija je kada akumulatora, tu sam morao busiti plastiku kade za provuc kablove, nije preevodjen nosac pumpe goriva na rami, i tako neke sitnice, al ide.
Jao sto volim kad sve u sekundama mjeris :D
Tomi_ZG:
Jednom,kad bukvalno odlepim,swapat ću runnera na PJ,al prije bi ga ogolio do rame,prvo sve oprao iznutra ;D,i složio to najbliže tvorničkom,da i ja vidim kak je kad se rezerva upali na 250km,a ne na 120
Mogao bi odradit swap na 100 hiljada
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju