Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner by Grotty
Corector:
Dobro ajde kalkulacija ti je dobra i velim, dobro si cak i prosao koliko mi se cini. Tamo je i konfiguracija terena zajebana, sve ti to doprinosi ubijacini masine. Isto kak ja satarem svakog karbosa :P
Prvo odradi probni manji trip da se naviknes, cisto da ne poberes upalu srednjeg donjeg medjuguza na dvjestotom kilometru, a imas jos toliko :)
Drugi savjet koji sam pogotovo iskusio na ovom modelu Runnera jest da testiras skuter barem soma kilometara tu po gradu, upravo zbog velike koicine posla, i sto se jos nisi upoznao sa skuterom.
Jer jednom prilikom sam isao i po Roxa u Karlovac, dosao tamo vlakom i krenuo za ZG. Kod Draganica mi otpao jedan od 3 serafa poklopca airboxa i eto falsa... sreca pa sam se snasao u susjedstvu... znaci glupi seraf te sjebe samo tako jer nemas pojma tko je i sta je radio prije tebe. Kad ti svojom rukom zavrsnes onda je to druga prica...
A s runnericom sam imao peh da je zaribala nakon 300km jer se raspao iglicasti (poznata afera sa losom serijom Ina lezaja), i slozim drugu geberalku posvecujuci turbo paznju svemu, nosio i radilicu na provjeru.... i predjem ti 350km i sve se sasipa opet od drugog iglicastog, a tu vecer sam bio spreman i odradio pojednjo probni djir prije tripa za Vodice hahaha Ovaj put mi se raspao komadic iglicastog i zasvasao se u svijecicu tako da je steta bila malo manja, ali sam sve pobacao u picku materinu, uzeo drugu komplet masinu jer sam nabio na k**ra* sve te aftermarket generalke i obarao sam brzinske rekkrde 113kmh po satu tog zamorceta s Yasuni Z auspuhim i multivarom. Besprijekorno me sluzio 2 sezone kad sam presao na purejet, a decko koji je kupio to, na zadnjem se odvezao jer mu je bio bitan sut haha
Grotty:
Hahaha bas to, treba prvo testirat to , makar nije orvi put da sam vozio novog runera, jedno 50 km ima sigurno kaj sam od frenda vozio a setup identican...Hahahah e vidis ja npr na vecu kilometrazu nebi vozio tek kupljen ,pitaj boga kaj su slagali i kak zato sam i iso feliciom po njega , ja da sam ovog vozio vise od 10-20 min bi cviko sigurno , dizna 64 na sportu a vrtio se do 10k tj prevrtavo skroz...hahaha a svako stela kak mu pase , meni bezveze da cima al dobro ... ak bus za trip budemo se dog
Corector:
Moze Mrale, jedan triper vise, podrzavam extremno!!!
Slikaj mi taj cdi isto imas da vidim kakav je. Makar je onaj od minarellija legendaran i bolesno vjecan!!
Evo ovaj: https://images.app.goo.gl/FtADX86tJqfnKmSy8
Ima ga svaki minarelli do 2002. godine, a sad cu ti odmah rec kak se spaja na Runnera.
Znaci ti imas tamo na dzeku di je cdi/bobina boje zastave Italije, zelena, bijela i crna zajedno (kod novog modela je dodana i crna zica koja osigurava masu za jos neki potrosac, sad koji zaboravih), crvena.
Piaggio 50 2T na Minarelli stari tip CDI i bobine.
ZELENU na CRNO-CRVENU
BIJELU na CRNU (ova koja je u samostalnom dzeku zajedno sa narandzastom, a narandzastu spajas na pin od bobine, a masa od bobine je na jezgri koju priserafis na ramu, i mozes pod taj seraf staviti zicu sa stopicom koja ce biti spojena direktno na zicu od mase kako bi masa bila neovisna o rami). To ti je najlakse izvest tako da uzmes zenski dzek, poklonim ti, i u njega slkzis narandzastu zicu s velikom zenskom stopicom do plusa bobine, a drugu zicu slozis sa okruglom stopicom koji podmetnes pod bobininu jezgru. Ove ostale dzekove si uzmes u chipoteci jer su tamo kvalitetni i nece oksidirat. U slucaju da imas neku drugu bobinu koja obicno ima 2 pina, jedan zeleni, a drugi crni, narandzastu spajas na crni pin, a zeleni ide na masu.
CRVENU na BIJELO-CRVENU
I ostaje ti BIJELO-CRNA na minarelli cdiu, nju ne spajas nigdje jer ako je spojis s masom, cdi se gasi, a to je vec izvedeno preko crno-crvene i zelene jer moze se i tako ugasit sKVot.
Zvuci kompleksno, ali imas vjecan CDI i bobinu. Jer meni je runner karbos poceo trokirati na Tripu u Sisku pa sam pobjesnio i vozio se po rizolima, skakao s njih s 9 banki ne bi li se otresao zamorceta, znam da su me prolaznici htjeli tuci, ali ja sam bio u elementu zbog djubreta...
srunner221:
Druze samo te cekam sad, nadam se da nisam kicmu u feliciji ostavio bzv :P
Grotty:
Ma to se trazi .... imam ovaj , ak se dobro sjecam marka citromex ili tak nes se zvalo ,ne pise nis na njemu .... najbolje da taj nabavim od mine jer najmanje na tripu kaj zelim je imat problema s strujom ...
hahahahah ajde ajde oboje smo bili u istim govnima, ali ne brini nis , isplatilo se hahahah
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju