Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner by Grotty

<< < (5/28) > >>

Grotty:

--- Citat: Corector - 11 Travanj, 2019, 18:23:33 ---Moze Mrale, jedan triper vise, podrzavam extremno!!!

Slikaj mi taj cdi isto imas da vidim kakav je. Makar je onaj od minarellija legendaran i bolesno vjecan!!
Evo ovaj: https://images.app.goo.gl/FtADX86tJqfnKmSy8

Ima ga svaki minarelli do 2002. godine, a sad cu ti odmah rec kak se spaja na Runnera.

Znaci ti imas tamo na dzeku di je cdi/bobina boje zastave italije, zelena, bijela i crna zajedno (kod novog modela je dodana i crna zica koja osigurava masu za jos neki potrosac, sad koji zaboravih), crvena.

Piaggio 50 2T  na Minarelli stari tip CDI i bobine.
ZELENU na CRNO-CRVENU
BIJELU na CRNU (ova koja je u samostalnom dzeku zajedno sa narandzastom, a narandzastu spajas na pin od bobine, a masa od bobine je na jezgri koju priserafis na ramu, i mozes pod taj seraf staviti zicu sa stopicom koja ce biti spojena direktno na zicu od mase kako bi masa bila neovisna o rami). U slucaju da imas neku drugu bobinu koja obicno ima 2 pina, jedan zeleni, a drugi crni, narandzastu spajas na crni pin, a zeleni ide na masu.
CRVENU na BIJELO-CRVENU

I ostaje ti BIJELO-CRNA na minarelli cdiu, nju ne spajas nigdje jer ako je spojis s masom, cdi se gasi, a to je vec izvedeno preko crno-crvene i zelene jer moze se i tako ugasit sKVot.

Zvuci kompleksno, ali imas vjecan CDI i bobinu. Jer meni je runner ppceo trokirati na Tripu u Sisku pa sam pobjesnio i vozio se po rizolima, skakao s njih s 9 banki ne bi li se otresao zamorceta...

--- Kraj citata ---
Maaa vrhhh, hvala puno na ovom , sad samo da nabavim i slazem tak , bit ce to jedna briga manje na tripu (meni najgora)..

Corector:
Nemoj to kinesce, bokte nisu ga ni centrirali haha... Govorim ti to jer znam kakve su kvalitete komponente unutra, a kinezi imaju tolerancije po 20%, lemovi su prljavi i samo je pitanje vremena kad ce se pojaviti hladni lem, vodici nemaju pravu cistocu... dzaba ti iridium svijecica na zamorcetu od struje.

Triperski standardi su isti kao vojni, dakle samo najextremnije i najvjecnije! Ove civilne zajebancije nek sluze ovima sto se voze do ducana i nazad i svi sretni i zadovoljni. Jer kad triper uzme gradsko zamorce, to se sve spusi i vracas se na vucnoj sluzbi nazad.
Triperi moraju imati vjecne stvari i ono sto je djecja bolest mora na hirurgiju!!!

Ili posto se danas trazi jednostavnost, furaj rezervnu piaggio cdi/bobinu ispod sica i dobro.
Onda ti jos preostaju samo namotaji, ali nece valjda XD

Grotty:
Ma necu ni  stavljat to , u potrazi sam za minareli cdi i bobina , to ide gore samo ....hahahahhaha jesi lik ali istina , sve to treba bit kak spada za trip

Corector:
To mrale, najlakse je kupit i zastekat kad crkne. Ja uvijek radim na vjecnosti i jebacki profotiram zbog toga, a i ponosis se kad slozis neku doradu tog tipa, jer ovo genericko stekanje dijelkva je bezveze i brze te prodje volja za svim...

Taj CDI si mozes sloziti od vrhunskih komponenti za 40-ak kuna...
Samo odradi kvalitetno spojeve zica sa stopicama da imas sve na klik, i jednom kad to zastekas rijesio si piaggio karbos boljku, jako lijepo radi s njim.

Ako hoces jaca svjetla onda si slozi manualni cok, triperi moraju imati dobra svjetla. A gle ovo Mrale na novom runnercetu, vozis se po noci brze neg po danu jer vidis svaki kamencic...

dacerovs:
A pumpe goriva te nije strah hahah??
Mene je na tripu najvise strah da ce krepat pumpa goriva, Runner mi je takav strah usadio po tom pitanju da si moram i na novom vozilu stavit jednu pod sic.
Jednom prilikom sam ga se tolko nagurao i da sam kojim slucajem imao upaljac u djepu, planulo bi Ranerce samo tako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju