Tehnički kutak > Garaža
ATU Explorer GT50 (pa šta...Kina će uskoro postati najjača ekonomija :D )
PchelaUbica:
Ja ovo sad ne kuzim
Problemi nastaju nakon što je majstor zamjenio pumpu novom. Prvo je normalno isao, a onda mi se nakon 5-6 km ugasio cim sam stao. Upalio sam ga poslije toga te na punom gasu, na nekih 50 kmh se jednostavno ugasio, bez promjene zvuka, trzanja i sl, samo je zamro. Poslije toga sam ga ostavio u garažu racunajuci da mu smeta hladnoca jer je vec bilo kasno popodne. Sutradan ujutru ga nisam moga upaliti, i kad se upali radi kratko, cim se da gas, ugasi se. Ulje je ponovno kapalo, ali ovaj put sa boce od ulja koja je pukla dole na mjestu gdje se sarafi (ne znam kako,bila je citava).
Sljedece sto znam je da me majstor izvjestava da stara pumpa nije dobro podmazivala pa su se zbog tog karike slijepile i da se moraju mijenjati
Auspuh si uzmi leovince zx, tt , zxr .. yasuni z ili R , gianelli rekord, reverse, najisplativije polovan, predes ga teNperaturnim sprejem
Koliko si dao za tog gastarbajtera?
SF2 Freak:
Baci tu kantu na otpad kupi Peugeota. :icon_thumright: :frajer:
Smoukey:
A vidim ja da sam razvukao nasiroko. Evo hronoloski:
1. Tek kupljen skuter radi, vozi, ali iz njega kapa ulje, te zbog tog odlazi majstoru na zamjenu pumpe ulja.
2. Po povratku od majstora (skut je bio samo 24h kod mene) pocinju problemi sa gasenjem u voznji te ponovo kapa ulje, ali ovaj put sa rezervoara ulja. Boca je pukla. Nakon par paljenja skut ne pali nikako te je slepom otisao opet majstoru.
3. Tri sedmice poslije majstor mi javlja d su karike slijepljene, jer stara pumpa nije dobro podmazivala.
E stavka 3 nije ni meni jasna, skuter je radio sa starom pumpom, sa novom je zakovao jer stara nije dobro radila. Pa ti sad budi pametan.
Poslano sa mog P8 koristeći Tapatalk
matija84m:
Mijenjaj majstora!!!
Ivan031:
Moguće da je majstor zeznio kod ugradnje pumpe pa je zato zaljepio :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju