Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Peugeot Jet Force Ctech - teško pali, slabije ide  (Posjeta: 6174 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Denis_00

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Aprilia SR50 LC
Peugeot Jet Force Ctech - teško pali, slabije ide
« : 18 Listopad, 2018, 01:14:40 »
Pozdrav ljudi!
Probat ću skratiti što ću više moći i oprostite na poduljem postu.
Kupljen skuter prije godinu i 2 mjeseca.
Skuter je palio samo na kurblu, aku je bio prazan. Novi aku kupljen.
No međutim nije baš palio na anlaser pa sam ga odveo u servis. Promjenjene lamelice i karb Gurtner 15 očišćen. Palio na anlaser nekih tjedan dana.
Kupio novu svjećicu za probu i tjedan dana palio opet od prve na anlaser. Međutim onda sve teže... puca na auspuh... ode svjećica... i tako 3,4,5 svjećice meh mi kaže da vjerovatno karb prelijeva. Onda se dogodi da se igličasti kod klipa razletio i oštetio klip i cilindar. Stavim drugi origi cilindar i drugi klip. Vozim nekih 200 km. Uzimam Dell 17,5 i vozim nekih 50 km i pukne radilica na osovini kod varijatora. Uzeo novu radilicu Doppler, ležajeve, semeringe, dihtunge, ma sve što treba da bude ok. Na Dell ubacim i novi ručni čok. Startam (opet sa novom svejćicom). Pali na anlaser sada nekih par dana (100 km). Pali sve teže. Jučer promjenio nove lamele. Evo danas jedva jedvice ga upalio. Svjećica lagano smeđa, nikad zalijana. Iskru baca stalno kad vani probam. BTW vuklo mi zraka kod gume na spoju boxa i karba i to jučer sanirao. Stavim ruku na box i za 10 sek se ugasi skuter. Danas ga palim sa čokom i malim gasom i upali od prve. Odem do trgovine i opet upali. Ostavim ga vani i sad navečer hoću upaliti ma nema šanse. Pola sata sam ga mučio. I onda upali. Odvezem 15 km i stanem, ostavim ga 15 min. Nema šanse. Opet pola sata hebanja i jedva upali. Dođem kući, ugasim ga i probam... 10x zaredom upali od prve. Da li itko ima kakve pretpostavke što bi to moglo biti? Kad je svjećica nova ide skuter do 80kmh po satu, sada tjedan dana kasnije ide jedva 70kmh po satu i već imam osjećaj da je svjećica gotova. Slabije vuče i pali...
Sorry ljudi, ali sada mi je ga dosta i skoro sam ga danas polio sa benz i zapalio.
« Zadnja izmjena: 18 Listopad, 2018, 09:44:38 Denis_00 »
Aprilia SR50 LC

Offline PchelaUbica

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pž
  • Moj Skuter: Aerox Rossi Replica
  • MojSetup: Lake rolne za start
  • MojSpuh: Mnogo jaka grana odsijeca
Odg: Peugeot Jet Force Ctech - teško pali, slabije ide
« Odgovori #1 : 18 Listopad, 2018, 09:29:22 »
Kako peugeot moze pojest zivce to ne moze nitko
:yamaha:

Offline The Nightrider

• Tržnica : (+1)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: Aerox
  • Moja Kaciga: Nolan N63
  • MojSetup: Dr. Evo & Dell 19
  • MojSpuh: Giannelli Reverse
« Odgovori #2 : 18 Listopad, 2018, 10:32:21 »
"Stavim ruku na box i za 10 sek se ugasi skuter"

Trebao bi se odmah ugasiti, jesi siguran da ne vuče zrak još negdje?
"I am the Nightrider! I'm a fuel-injected suicide machine!"

Offline Denis_00

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #3 : 18 Listopad, 2018, 10:39:42 »
"Stavim ruku na box i za 10 sek se ugasi skuter"

Trebao bi se odmah ugasiti, jesi siguran da ne vuče zrak još negdje?

Kad stavim na karb direktno ruku (bez boxa), ugasi odmah. Znači po tome ne bih drugdje mogao vuči zrak. Ipak je box veliki i treba prvo potrošiti zrak ja mislim do kraja pa ugasi.
Aprilia SR50 LC

Offline dino73n

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Nije bed pasti,bed je ne ustati....
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Beverly 300HPE Sr50R
  • Moja Kaciga: LS2 Twister
  • MojSetup: FullSerijala
  • MojSpuh: SC08
« Odgovori #4 : 18 Listopad, 2018, 11:15:05 »
Ja bih ti savjetovao da kad dozivis da neće upaliti i poslije nekog bezuspjesnog petominutnog pokušavanja odvrnes svjecicu i da vidis stanje. Dal je mokra ili nije. Ja tu sumnjam na struju jer sam dozivio to par puta na pezi horizontal. Ima varnica al nije kvalitetna. Posebno kod paljenja na anlaser. Na krblu i nekako al na anlaser slabo skroz varnici.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

SCOOT NUMERO "2"
SF2 Yasuni R<>Stage6 HPC<>MHR replica LC<>Stage6 BigValve<>Dellorto 19 phbg from MHR pack<>red sponge<>Polini speedcontrol<>G2 EVO clutch<>Stage6/RT CNC bell<>extend gear<>2xME 7 Teen<>Xenon light<>KosoGpStyle

Offline Corector

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 18 Listopad, 2018, 11:23:09 »
Sto se tice boxa, pogledaj da nema koju malu rupicu, mora se ugasiti isod 10sec, obicno oko 3.jer krene crkavati gotovo odmah.
Meni je moj jet force napravio show. Uredio ga i isao je super, nov nivcat aku pravno formiran (pola sata odstoji, 12h se puni), i dodje covjek iz Rijeke i jos me pita jel sve 100% isoravno. Opusteno kazem da je, jer sam vozio skuter nekih mjesec dana... Dodje covjek, sve super, ali ne pali na anlaswr, vrti ko lud al ne zapaljuje. Na kurblu pali na milimetar. I covjek me lijepo posalje u picku materinu i ode. Ja ispao posran. Progutao g#vn%, a ovo zamocrce vise nikad nije zastekalo kod mene nakon sto je otisao. Al voli im crnut Dellorto elektronika...

Kum je imao nocne more, dovozio ga k meni i uvijek neko ovo sranje,naglasak na novo, jer sam istu sudbinu imao s Elystarom,barem 20 stavkije radilo probleme, imam negdje popis koji sam napisao i to je bilo za izludit, pogotovo ako imas radni skuter, sibica se odmah pali... na kraju su mu otisli lezaji radilice na mrtvoj serijali, sam je prorostao i od rad slavim taj dan.

A gle paradoks, TSDI jet force koji sam ozivio, i danas vozi bez greske :toothy12:

« Zadnja izmjena: 18 Listopad, 2018, 11:30:45 Corector »
>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline Denis_00

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #6 : 18 Listopad, 2018, 13:10:51 »
Evo sada prije 1 h dodem u podrum i za probu dignem cok i upali od prve! Ugasim i probam za 2 sek upali opet od prve.
Nevjerovatna hebada.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Aprilia SR50 LC

Offline Denis_00

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #7 : 18 Listopad, 2018, 14:44:13 »
Ja bih ti savjetovao da kad dozivis da neće upaliti i poslije nekog bezuspjesnog petominutnog pokušavanja odvrnes svjecicu i da vidis stanje. Dal je mokra ili nije. Ja tu sumnjam na struju jer sam dozivio to par puta na pezi horizontal. Ima varnica al nije kvalitetna. Posebno kod paljenja na anlaser. Na krblu i nekako al na anlaser slabo skroz varnici.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

Nije mokra svjecica. Jucer provjerio kod trgovine kad nije htio upaliti. Kad po sam prstu puvukao jedva da je trag neki bio. Izvucem cijev sa karba i startam benz poleti. Kurbla trenutno nije u funkciji jer mi sklizne unutra i onda mi struze po zvjezdi. Vjerovatno slabi osigurac. To moram jos rjesiti.

Aprilia SR50 LC

Offline Denis_00

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 18 Listopad, 2018, 14:48:10 »
Sto se tice boxa, pogledaj da nema koju malu rupicu, mora se ugasiti isod 10sec, obicno oko 3.jer krene crkavati gotovo odmah.
Meni je moj jet force napravio show. Uredio ga i isao je super, nov nivcat aku pravno formiran (pola sata odstoji, 12h se puni), i dodje covjek iz Rijeke i jos me pita jel sve 100% isoravno. Opusteno kazem da je, jer sam vozio skuter nekih mjesec dana... Dodje covjek, sve super, ali ne pali na anlaswr, vrti ko lud al ne zapaljuje. Na kurblu pali na milimetar. I covjek me lijepo posalje u picku materinu i ode. Ja ispao posran. Progutao g#vn%, a ovo zamocrce vise nikad nije zastekalo kod mene nakon sto je otisao. Al voli im crnut Dellorto elektronika...

Kum je imao nocne more, dovozio ga k meni i uvijek neko ovo sranje,naglasak na novo, jer sam istu sudbinu imao s Elystarom,barem 20 stavkije radilo probleme, imam negdje popis koji sam napisao i to je bilo za izludit, pogotovo ako imas radni skuter, sibica se odmah pali... na kraju su mu otisli lezaji radilice na mrtvoj serijali, sam je prorostao i od rad slavim taj dan.

A gle paradoks, TSDI jet force koji sam ozivio, i danas vozi bez greske :toothy12:

Kad stavim ruku na box okretaji odmah padnu. Ali ne ugasi odmah. Muci se. box ima tvornicki 2 male rupice od 2 mm na dnu dolje, kolko mi logika govori da ako mozda voda ude da iscuri van. To nisam zadihtao.
Ima nekad novog roxa prije 10 g sve serijala. Jbte pa to je palilo na anlaser ljeto zima u 1 sec. Ne znam ako  sam mozda 1 x kurblu isprobao.

Aprilia SR50 LC

Offline Patr1k747

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vž
  • Moj Skuter: KTM
« Odgovori #9 : 18 Listopad, 2018, 15:12:05 »
Kod mene cok zajebava , uglavnom ako se svaki dan vozi pali normalno , ako par dana ne , onda trebam zacepiti mu zrak , upali nakon par put (valjda da opet povuce gorivo ) i dalje ostatak dana ili cijelo vrijeme poslije pali normalno i na kurblu i na karb ....

I da , pocne crkavati nakon tak 3 sec otprilike , 10 je puno
Svaki skuter je na svoj način dobar i lijep, al Aerox je ipak Aerox...

Offline PchelaUbica

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 18 Listopad, 2018, 15:13:13 »
Ne gleda se to tako na rupi od airboxa.
Nego se skine airbox i zacepi rukom otvor za zrak na karbu.
Jer imam bas takvog roxa sto kazes dovoljno je da pogledas tipku za paljenje i on upali a kad mu zacepim usis zraka na airboxu treba mu bas tako oko 5sekundi dok ga benzin totalno ne zatusi i omda se tek ugasi. Tako da ti je to normalno. Jer imma serijsku rupu na dnu airboxa. Eto tvoj ima dvije
 provjeravaj bez airboxa i to je to
« Zadnja izmjena: 18 Listopad, 2018, 15:15:04 PchelaUbica »

Offline Denis_00

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #11 : 18 Listopad, 2018, 15:28:43 »
Ne gleda se to tako na rupi od airboxa.
Nego se skine airbox i zacepi rukom otvor za zrak na karbu.
Jer imam bas takvog roxa sto kazes dovoljno je da pogledas tipku za paljenje i on upali a kad mu zacepim usis zraka na airboxu treba mu bas tako oko 5sekundi dok ga benzin totalno ne zatusi i omda se tek ugasi. Tako da ti je to normalno. Jer imma serijsku rupu na dnu airboxa. Eto tvoj ima dvije
 provjeravaj bez airboxa i to je to

Valjda ti promaklo na prvom postu sam napisao. Kad stavim ruku direktno na karb ugasi odmah. Mozda sekunda.

Aprilia SR50 LC

Offline Denis_00

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #12 : 18 Listopad, 2018, 15:29:41 »
Kod mene cok zajebava , uglavnom ako se svaki dan vozi pali normalno , ako par dana ne , onda trebam zacepiti mu zrak , upali nakon par put (valjda da opet povuce gorivo ) i dalje ostatak dana ili cijelo vrijeme poslije pali normalno i na kurblu i na karb ....

I da , pocne crkavati nakon tak 3 sec otprilike , 10 je puno
Zato sam ja i uzeo rucni cok da izbacim mugucnost hebanja aut coka.

Aprilia SR50 LC

Offline PchelaUbica

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 18 Listopad, 2018, 16:02:30 »
Roki moj onda trazi probleme negdje drugdje.ako se.odmah ugasi onda.ti ne.vuce zrak. Mozes jos jednom opcijom provjerit ako bas sumnjas. A to je da zavrnes sraf od smjese do kraja. Isto ti se treba ugasiti. Ali nema potrebe

Offline PchelaUbica

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 18 Listopad, 2018, 16:04:19 »
Dino ti je lijepo napisao. Kada tu se to dogada da nece upalit onda odmah skini svjecicu i pogledaj jel mokra, ako je onda je dovod goriva u redu. Mozda ti nevalja lulica i kabal pA nekad daje iskru a nekad ne
Ovo sto si gore napisao da ti benzin ide karld kurblas bez karba.a svjecka suha znaci da je vjerovatno karb postopan ili prljav. Jesi ga cistio mozda? Rastavi ga i operi u benzinu. I ispusi kompresorom..
« Zadnja izmjena: 18 Listopad, 2018, 16:08:49 PchelaUbica »

Offline Denis_00

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #15 : 18 Listopad, 2018, 17:22:24 »
Dino ti je lijepo napisao. Kada tu se to dogada da nece upalit onda odmah skini svjecicu i pogledaj jel mokra, ako je onda je dovod goriva u redu. Mozda ti nevalja lulica i kabal pA nekad daje iskru a nekad ne
Ovo sto si gore napisao da ti benzin ide karld kurblas bez karba.a svjecka suha znaci da je vjerovatno karb postopan ili prljav. Jesi ga cistio mozda? Rastavi ga i operi u benzinu. I ispusi kompresorom..

Cistio karb komplet prije stavljanja nove radilice (cca 100 km). Oprao i ispuhao ga. Mozda je u meduvremenu nesto puvukao. Ne znam. Prije na starom gurtneru ako ne bih odmah upalio svecica bi bila full mokra a ovdje nije skoro pa nista nakon jako puno verglanja. Nejde mi u glavu. Nekad pali od prve nekad nikako. Ne znam vise sta.  Ja sad velim da uzmem novu svjecicu palio bi tjedan dana od prve. To ja ne kuzim sto mu je. Mozda mu te ngk ne odgovaraju. Probao i 7 i 8icu.

Aprilia SR50 LC

Offline Corector

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 18 Listopad, 2018, 19:12:21 »
Kad imas problema s paljenjem i preljevanjem,najbolja je super bosna :icon_thumright:

Offline Denis_00

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #17 : 18 Listopad, 2018, 22:34:18 »
Kad imas problema s paljenjem i preljevanjem,najbolja je super bosna :icon_thumright:
Koja mijenja ngk 7 da probam?

Aprilia SR50 LC

Offline PchelaUbica

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 18 Listopad, 2018, 22:58:13 »
Uzmi denso 24

Offline Corector

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 18 Listopad, 2018, 22:58:49 »
Ma bilo koja. Za prvo paljenje i na kratko za probu dok ga dobijes je dobra.

Imao sam test s 3 skutera koji imaji staro gorivo. Ngk ne pali, bude zalivena, super bosna pali. Onda izvadis super bosnu gdje je bio ngk i kresnes zalivenu masinu :toothy12:

Super bosna daje jacu iskru. A ngk je bila 8ica kratki navoj i 7ica s onom izduzenom elektrodom.

To je vec po ne znam koji put, bosna je radisna svijecica od ovih fensi ngk.