Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Aerox (nesto posebno)
Fićo98:
--- Citat: RunnerSukosan - 28 Lipanj, 2018, 00:44:50 ---Cestitke na kupnji ali pazi se sranja i nikada van svojih mogucnosti!!! Steta bi bilo roxa upaprit...
Ako bude trebalo dijelova po povoljnoj cijeni javi se... Savjetujem ti mikuni tm 24
--- Kraj citata ---
Moze stari pazit cu :icon_thumright: a sto se tice dijelova znam onda kom se javit.. i trebao bih pomoc od ekipe kaj stavljaju ovakve masine na svoje skutere.. i sam prijasnji vlasnik mi je rekao da bi trebao nesto pogledat oko nosaca motora i one gume valjda na njoj .. ne kuzim se u to naravno i ne zelim nista za sad cackat po tom,bolje da netko to pogleda ko se u to kuzi jer ja mislim da su samo vecu glupost napravit... isto je spomenuo oko bendixa da bi ga mozda trebalo zamjenit jer se cuje tokom voznje,a znam da mi na sogijevom skuteru Luni Caperu jedino kad se motor nagne na lijevo isto se cuje kak zvoni..stvar kod mene.je to sto se ne cuje nego kad se vozim "nesto" se cuje kad se vozim s mrvom gasa .. koliko je pametno izvadit bendix i pospricat wd-om, jel bi dobio kaj s tim ? I trebao bih samo jaci akumulator trenutno je 4 ampera i kad je motor hladan imam osjecaj da ne otvori bendix dovoljno zbog slabog akumulatora .. ne znam mozda nije do njega,ali to me tako zezalo i na batini kad bi nadopunio akumulator palio je ko novi.. pomoc,preporuke ?
dario007:
Daj kad ulovis vremena poslikaj nosac masine,zanima me kako je napravljeno...
Corector:
Akumulator svakako trebas veci. Izmjeri rupu od aeroxa i listaj kataloge. Pozeljno bi bilo 9Ah ako je glava spustena jer znacajno opterecuje anlaser.
U kucistu 4Ah postoji ako od 5Ah, a ima i onaj visi sa 6Ah, tako da sigurno minimalno 6Ah mozes uzetii.
Fićo98:
--- Citat: dario007 - 28 Lipanj, 2018, 09:07:22 ---Daj kad ulovis vremena poslikaj nosac masine,zanima me kako je napravljeno...
--- Kraj citata ---
moze nemas frke ;)
--- Citat: Corector - 28 Lipanj, 2018, 09:17:07 ---Akumulator svakako trebas veci. Izmjeri rupu od aeroxa i listaj kataloge. Pozeljno bi bilo 9Ah ako je glava spustena jer znacajno opterecuje anlaser.
U kucistu 4Ah postoji ako od 5Ah, a ima i onaj visi sa 6Ah, tako da sigurno minimalno 6Ah mozes uzetii.
--- Kraj citata ---
to pod obavezno trebam,jer ima takvu kompresiju da jedva nogom okrecem kurblu hahah
Corector:
E da, ja sam imao istih poteskoca kad sam spustio glavu. Opterecenje je jako veliko, pa je JAKO bitno da imas svugdje ciste kontakte. Dakle plus i minus na akumulatoru i na klemama moraju biti cisti, spojevi s relejem cvrsti i cisti, spojevi s masom i blokom cisti. Spoj plusa i minusa na anlaseru cist.
Tu se dobiva na struji i anlaser brze vrti.
I imas jos jednu jako bitnu stvar, anlaser, lezaj ne smije zapinjati, rotor se mora lagano okretati, i cetkice, ako su pptrosene 50% recimo, razlika ce se jasno osjetiti kad stavis nove :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju