i tako ja dignem skuterce na dizalicu i idem vidjeti zasto meni kotac ima lufta,skinem ja sve potrebno za daljni rad,ispustim ulje iz getribe odpustam ja lagano sarafe dodem do zadnjeg,samo sam ga dotaknuo i pukla glava sarafa
bilo bi to jos donekle dobro da nije bezveze puko..
tako ja rekvizite uzimam u ruke,fleksa ne stane,zatim uzimam ravni sarafciger i cekic i udaram po njemu da dobije mali rez pa da ga na tu foru skinem,mucko dju*re se neda prorezat,uzimam krizni sarafciger nit s njim ne ide,uzimam renovator nit s njim ne ide tako tu sam izgubio 3 dana.. ja odlazim do susjeda za pomoc da mi da neko rjesenje posto je mehanicar,on meni govori da ga zavarim i da ga tako probam, pogleda on stvar,kaze jesam ga zasr* tu mi govori da se dogada i najboljim,dolazi on do drugog rjesenja,a to je daje on meni broj od nekog svog majstora za sarafe, zovem ja lika i lik hoce oko 150 kn za jedan saraf da ga izvadi,samo da ga zbusi nareze novi navoj i to je to ??.. kak da ne,ajde da imam vise sarafa onda ok al za jedan bas i ne.. pomirio sam se s tim ako bas nece ic da dode covjek i da se to rjesi,tu vec gubim volju ali neda meni vrag mira i dalje pokusavam ja to izudarat i izvadit van,dolazi frend gleda situaciju i mene izivciranog sto me je*e jedan mutavi saraf,uzima on stvar u svoje ruke i ne ide nit njemu, nalazim neke male borere 3.2mm za zelezo pokusava on s tim ali ne ide uvijek ispada zbog ovog malog brijega.. gubim volju vise i odustajem od sarafa,nakon opet 3 dana dolazi sogi kod mene dolazio nes donjet za plastenik.. i gleda on muci muku co`ek pali cigaru i prima se posla uz psovke koje su sljedile i deranje po dvoristu i je*anje mame sarafu nakon tjedan dana covjek zbusi saraf nekih 1mm,tu uzima alat za vadenje puknutih sarafa koji ima kontra navoj i pokusava s njim kad ono spigo je navoje
,gledamo borer koji i vise nije bio za upotrebu pita on mene imam li neki drugi,hvala bogu imao jos jedan,namontiramo mi njega i mali busi jos 1 mm dok se i taj nije istupio, pita on mene moze li uzet torex nastavak pa s njim izvadit van saraf, odgovor je dobio : sluzi se sta god nades u garazi samo ga vadi van
.. pita me kaj ako sjebe torex , odgovaram mu : nemoj zalit alata nije tvoj samo udri .. uzeo covjek torex udara s cekicem ko manijak... kad ono
MUCKO DJU*RE krenulo van
kad je sogi samo izjavio : Fico je*bo on mater svoju krenuo je,u tom trenutku sam imao neki sarafciger i toliko ga jako zafitiljio u zid od srece da je na kraju pukla ona drska plasticna
... ljudi moji vi tu srecu niste mogli vidit na nasim licima... napokon bilo vrijeme za slavlje svako po pivo i udri
Meni i dalje nije jasno ZASTO je 8mm saraf unutra,a na kinezima je 13 mm,po meni tu su kinezi ipak bili bolji naspram talijana
uglavnom bio je neki saraf popustio ali cini mi se da je cak i osovina malo potrosena na zadnjem kotacu... vratim ja to sve nazad malo bolje stegnuo sarafe i osovina nema vise lufta,vracam getribu nazad sve super ali jbg fali sad jedan saraf.. iskopao ja jedan saraf od moje bivse devetke
malo je duzi za koji mm ali drzi i sluzi svrsi
..
nakon toga idem vidjeti da nije koji semering izbio van,tako su mi predlozili decki da to pogledam,skidam variomat sto sam se vec upraksao na devetki tu ide kao macji kasalj,skinem ja to sve super fino dolje semering na mjestu ali malo mastan
svakako cu ga mjenjat sad kad je sve raskopano
sad ja baraba idem skinut magnet.. vratim ja ovo sve na svoje mjesto da osposobim motor da bude na kotacima,ulijem novo ulje u getribu, vratim kotacic nazad sve super odlicno,spustim motor s "dizalice" lagano skidam plastike sve super.. volja se vratila,ja baraba skinem maticu s magneta i uopce nisam razmisljao da mi treba radapciger za to .. hvala bogu zivim u ulici gdje su dva mehanicara na pocetku ulice
.. dobro je pa je jedan mehanicar bio doma,drugi bio na moru
ja sa veseljem dolazim doma sa radapcigerom kuci.. ali veselje kratko traje dok nisam se namucio ko pravi i skuzio da necu s tim moc skinut.. opet plesa majstor javlja da ima na lageru poseban za bb radapciger.. nis specijalno ali nisam zalio i tih 70 kn kad znam da ce mi trebat,palim svog opela gas na autoput do sesveta tamo uzimam radapciger dolazim doma i skinuo ga za manje od 1 min
... poslje su me moji doma zaje*avali da vratim.. kao nije mi dugo trebao.. neka ostane on meni trebat ce kad tad
skinuo ja magnet idemo dalje,kad evo opet muke .. opet fu*king sarafi ..
a semering je ok, ali mjenjam ga deff
tako ja sve to vratim na svoje mjesto,da ne izgubim dijelove i sarafe
..
idem ja pospremit skuter u garazu osjetim ja da mi koci motor a ne drzim kocnicu... neda meni vrag mira dizem ja motorce na dizalicu i gledam kaj se dogada .. stvar je sto zadnji kotac pol kruga odlicno prode,a drugi dio kruga bas tesko prolazi .. koci dosta.. zovem frenda da njegovo misljenje .. govori on da se nit ne vidi da je spigan disk
..
koliko me pamcenje sluzi to je bila nedjelja i zovem plesu da vidim jel u ducanu, i kaze da je do 13:30 tam unutra .. pogledam na sat kao ono 12:55 opet pali zmaja Opela i gas na autoput doso tam oko 13:15 iskesirao 300 kn za novi disk
slozim disk nazad .. sve radi super samo plocice malo struzu jer su se krivo istrosile
..
iduca stanica gledam lamelice.. sad nez nisam nikad to gledao imao sam prije tomosa automatika ali nikad mi prije nije nit zaribao nit da je zezao.. sad neznam lamelice sam vukao na usta pravio vakuum i jedna malo popusta onak lagano .. smije li to tako biti? golim okom se ne vidi nis,jedino na kameru od moba se vidi ma malo zjeva dok su ostale dobre.. prirubnica citava nigdje nije napukla ni slicno
...
proslo par dana kad "susjed" ili frend govori da skidam masinu dolje pa da vidim kakvo je tamo stanje.. kompresija je onak slaba nije da noga propada ali nije to to od kak je bilo
skupila se ekipa kod "Fice u garazi"i nastupamo s skidanjem masine dolje ... uz neku manju muku oborili smo masinu dolje i ide otvaranje masine... decki otvorili masinu i odjenom cujes AUUUUUUUUUUUU ... molim boga da je sve dobro,nazalost nikako nije dobro
.. pogledam stanje kad ono glava istucena,cilindar nema ris nego riscinu,ne jedan nego dva
... poceo sam plakat u sebi od onog dana kad sam prodo batinu da ju zagrlim i da sjednem na nju da ju provozam... ekipa evo slika