Tehnički kutak > Injection

Najtezi popravak purejeta

<< < (18/29) > >>

Lenko:

--- Citat: delorto - 31 Srpanj, 2019, 13:42:03 ---Zdravo novi sam na forunu.Izvinjava se zbog lošeg poznavanja vašeg jezika Zamolio bi pomoč oko opravke mog skutera.Kupio sam Aprilio ditech koja duže vreme nije bila upotrebljena i kao prije toga radila .Pokošavao sam upalit ali se neda,prvo sam morao promjenit benzinsku pumpu.Proverio sam svečicu i ima varnicu ali nema benzina.Kad sam proverio inektor tamno zeleni neda benzina proverio sam i drugi zeleni inektor i on neda benzina.Onda sam tamno zeleni inektor spojio na 12 volti počeo radit.Onda sam provjerio koliko je napon na plus žici do inektora i dođe 12 volti,a onda sam provjerio i drugu  minus  žicu i tu je vrlo loše i ona je razlog zašto dođe samo 3 volti na inektor.Gde bi tražio grešku,što bi bio razlog lošeg minusa?

--- Kraj citata ---
Plavi inektor ne može da rikne, može samo da začađavi i zbog toga ne radi...u zalepljenim temama imaš kako se čisti i kako se proverava ispravnost...

delorto:
E opet ja.Danas sam opet skupio malo živaca  i počeo radit na skuteru .Prvo sam  provjerio rad injektora i ništa .Onda sam provjerio koliki napon  dode na na te injektore i to je samo cca od 2,2 do 2,6 volti.Onda sam dao 12 volti sa akumolatora na injektore i oba rade??Sada nisam proveravao što mi fali,ali kad sam proveravao zadnji put na plavi injektor dodže na plus 12 volti ali preko mase dobijem samo 2,3 volta,najverovatnije je na zelenom injektoru isti problem.Imao sam polovni ECU i ništa se nije promjenilo kad sam ga zamjenio.Imam još jednu ditech i išao provrjeri  koja struja izadže i isto 2.2-2,6 volti.??????Da  imaju sva tri diteka isti kvar?Ima još koja mogučnost ili da tražim drugi ECU? Dali se može taj ECU ispravit?Ima neka strujna mapa nacrt ECUa?
(u zalepljenim temama imaš kako se čisti i kako se proverava ispravnost) Kde su te tem ?

Corector:
Na jednoj zici od dzeka injektora (plavi ili zeleni) imas 12V kad das kontakt, jer Aprilia ima relej preko kojeg daje napon, nalazi se s lijeve strane pored Ecua, crne je boje.

A na drugoj zici moras imati okidanje prema masi u impulsima kad anlasujes, to znaci da ecu okida injektor.

Bas da je sve neispravno je gotovo nemoguce, isto tako i te komponente jako rijetko rikavaju.

delorto:

--- Citat: Corector - 08 Kolovoz, 2019, 21:35:52 ---Na jednoj zici od dzeka injektora (plavi ili zeleni) imas 12V kad das kontakt, jer Aprilia ima relej preko kojeg daje napon, nalazi se s lijeve strane pored Ecua, crne je boje.

A na drugoj zici moras imati okidanje prema masi u impulsima kad anlasujes, to znaci da ecu okida injektor.

Bas da je sve neispravno je gotovo nemoguce, isto tako i te komponente jako rijetko rikavaju.

--- Kraj citata ---

E pa baš o tome ja pričam ali neznm najbolje objasnit , da imam na jednu žicu 12 v na dzek na plavi i zeleni injektor  ,a na onoj drugoj žici (masu) na dzek ne radi nešto ok .Okida samo pušta masu do 2,3 V a najverovatnije bi trebalo puštati do 12 V,barem na toliko rade injektori kad sam proveravo njihov rad.Gde bih mogla još tražiti grešku osim ECUa?

delorto:
Može se proverit ispravnost ECUa na neki način?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju