Tehnički kutak > Injection

Najtezi popravak purejeta

<< < (17/29) > >>

delorto:
Zdravo novi sam na forunu.Izvinjava se zbog lošeg poznavanja vašeg jezika Zamolio bi pomoč oko opravke mog skutera.Kupio sam Aprilio ditech koja duže vreme nije bila upotrebljena i kao prije toga radila .Pokošavao sam upalit ali se neda,prvo sam morao promjenit benzinsku pumpu.Proverio sam svečicu i ima varnicu ali nema benzina.Kad sam proverio inektor tamno zeleni neda benzina proverio sam i drugi zeleni inektor i on neda benzina.Onda sam tamno zeleni inektor spojio na 12 volti počeo radit.Onda sam provjerio koliko je napon na plus žici do inektora i dođe 12 volti,a onda sam provjerio i drugu  minus  žicu i tu je vrlo loše i ona je razlog zašto dođe samo 3 volti na inektor.Gde bi tražio grešku,što bi bio razlog lošeg minusa?

Corector:
Ako je to Aprilia Ditech s Morini masinom, na njoj sam vec par puta nasao crknut izlaz za napajanje zelenog injektora. Zvekne kad drze anlaser po par minuta i padne napon, makar nije pravilo da ce se to obavezno desiti, ali opcebito elektricni sklopovi crkavaju u tim isforsiranim uvjetima... Kod nje se lakse desi jer ima akumulator manjeg kapaciteta

Sad tebe zanima kako provjeriti jel radi dobro napajanje i dzek zelenog injektora, pa lako. A posto si provjerio zeleni injektor (nikada se ne smije spojiti struja na njega duze od  pola sekunde, znaci samo onako na pec-pec ga testiras inace riskjras da ga sigurno skuris).

Kako provjeriti napajanje u zelenom dzeku?

1. zica ti ima 12V stalno kada das kontakt, i ona ti nikad ne radi problem.

2. Zica, e ona ti je masa, ali masa preko ECUa, i ta masa ide preko tranzistira u njemu koji crkne kad se siluje po paljenju sa slabim napajanjem.
To pvjeravas tako da uzmes onu lampicu 12V ispitivac, i jedan kraj spojis na tu zicu, a drugi spojis na prvu zicu, i kada anlasujes, lampica mora brzo blinkati. Ako se to desaca, onda ti je izlaz ispravan i dizna mora okidati.

U slucaju da ne radi, preostaje ti jos ispitati za svaki slucaj taj izlaz na ECUu, a to ti je broj 3, cisto da eliminiras instalaciju, ali to je skoro pa nemkguce ako nista nije djrano, tako da teba zamjeniti ecu.

delorto:

--- Citat: Corector - 31 Srpanj, 2019, 13:53:13 ---Ako je to Aprilia Ditech s Morini masinom, na njoj sam vec par puta nasao crknut izlaz za napajanje zelenog injektora. Zvekne kad drze anlaser po par minuta i padne napon, makar nije pravilo da ce se to obavezno desiti, ali opcebito elektricni sklopovi crkavaju u tim isforsiranim uvjetima... Kod nje se lakse desi jer ima akumulator manjeg kapaciteta

Sad tebe zanima kako provjeriti jel radi dobro napajanje i dzek zelenog injektora, pa lako. A posto si provjerio zeleni injektor (nikada se ne smije spojiti struja na njega duze od  pola sekunde, znaci samo onako na pec-pec ga testiras inace riskjras da ga sigurno skuris).

Kako provjeriti napajanje u zelenom dzeku?

1. zica ti ima 12V stalno kada das kontakt, i ona ti nikad ne radi problem.

2. Zica, e ona ti je masa, ali masa preko ECUa, i ta masa ide preko tranzistira u njemu koji crkne kad se siluje po paljenju sa slabim napajanjem.
To pvjeravas tako da uzmes onu lampicu 12V ispitivac, i jedan kraj spojis na tu zicu, a drugi spojis na prvu zicu, i kada anlasujes, lampica mora brzo blinkati. Ako se to desaca, onda ti je izlaz ispravan i dizna mora okidati.

U slucaju da ne radi, preostaje ti jos ispitati za svaki slucaj taj izlaz na ECUu, a to ti je broj 3, cisto da eliminiras instalaciju, ali to je skoro pa nemkguce ako nista nije djrano, tako da teba zamjeniti ecu.

--- Kraj citata ---

Hvala provjeriču džek kako kažeš pa poručujem.Pa kako znam koja je mašina ?Pa sve izgleda kao na slikamo u početku ove teme.Ja sam proveravao sa multimetrom,ali istina nisem pokušavao da anlasujem.

rs50e9:
evo slike da vidis sta imas

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjloaeild_jAhUEMewKHdDgCv4QjRx6BAgBEAU&url=http%3A%2F%2Fwww.scootertronics.com%2Fapriliasr50.html&psig=AOvVaw1rEoMtF0aNp0o5hI-JaUlT&ust=1564662792790142

delorto:

--- Citat: rs50e9 - 31 Srpanj, 2019, 14:34:00 ---evo slike da vidis sta imas

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjloaeild_jAhUEMewKHdDgCv4QjRx6BAgBEAU&url=http%3A%2F%2Fwww.scootertronics.com%2Fapriliasr50.html&psig=AOvVaw1rEoMtF0aNp0o5hI-JaUlT&ust=1564662792790142

--- Kraj citata ---

E pa moj  motor najviše liči na Morini .

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju