Kad cemo vise stati na crtu,dolazi 19ti dan da rijesimo neke dileme
Ovo ce biti najduze izazivanje nikad spremnog skutera, a ja necu nosta dirati u medjuvemeni, samo se vozim svaki dan.
Zasto purejet nema kurblu, al ozbiljno? Primjera radi izda te anlaser ili relej anlasera i kako ces upaliti ako si negdje u nekoj nedođiji?
Znam da ce sad prvi komentar biti "jer se to na purejetu ne kvarii to je vjecno" al za ozbiljno pitam..
To je zato sto ne znas purejeta u dusu, i onda ili imas pitanja (koja nisu glupa) ili ces kakati po purejetu jer bi ga volio imat, a prekompliciran ti je da ga prihvatis, sto je neopravdano i stupidno jer se manje kvari nego peza,naspram peze opusteno mozemo reci nikako. Popravlja se brze nego karbos.
Sad cu ti navesti razloge zasto nema kurblu:
1. Moze se namontirati, stavis kurblu,feder i mali zupcanik i imas je. Ali, upaliti ce ti na svaku cetvrtu kurblu, jer ecu neda gorivo dok kompresor ne nabije prvo pritisak. Ali, ja sam nasao rijesenje kako da pali na zub, u konacnici mi je nepotrebno.
2. Kod purejeta zaista nema potrebe za kurblom, sistem paljenja po pitanju kvalitete je odradjen na jos visoj razini nego onaj na karbosu.
Prvo, imas akumulator od 9Ah, i skuzis kad mu dolazi kraj. Ja sam isao bas do kraja i priustio Suhi vecnu srecu da je purejet g#vn% zbog toga. Ali kad pogledas s cim se on tjesi, to je zaista jadno.
3. Anlaser kod purejeta je za 100W jaci od karbosa, i ono sto je bitnije, rotor je kompletno zaliven, dok kod karbosa nije. Kod ditecha sam vidio vise spaljenih anlasera jer slabiji.
4. Relej anlasera je dvostruko jaci od onog na karbosu, izuzetno rijetko odlazi.
5. Realno, sanse da te izda anlaser i aku, ako pazis na aku su minimalne i to ti se nece desiti. Purejet uvijek pali iz prvog pokusaja ,koliko god stajao, nije to karbos da navlaci gorivo kurblanjem....
Trazi si radilicu po hoodu
Pa to g#vn% sam guro po cesti , davo mu akumulator da upali jer drek nema kurblu ,a sada se opet raspala radilica.
Mislim da dosta znam o tom đubretarskom agregatu.
O cem ti pricas??? Kakva radilica, peza ima luft ova je beton.
Zasto stalno usppredjujes 70 purejet i 50 pezu? Zato sto je 50 purejet predavrsen za pezu.
To sto mi je riknuo aku star godinu i pol dana, i sto mi je polini 70 pravio probleme ti mjeris s pezom 50?
Ja sam se iskljucivo fokusirao na purejet 50 i pezu 50.
Zasto sto;
- je purejet 50 apsolutno savrsen naspram peze 50 zamorceta koje je gore nego high end za odrzavat
-je purejet 50 brzi, osjetno jaci, manje trosi, ne kvari se naspram peze
Cemu djubre i g#vn# prema purejetu, ako je to sve peza, ne kuzim? Vec veverice na granama znaju da je peza napaceno zamorce.
Ja bih radije vozio full serijskog purejeta nego tuniranu pezu 50, to je gotovo potpuno isto po performansama s zanemarivom razlikom, a trajati ce visestruko vise, manje ce potrositi nego peza.
I tko jos slaze mjesavinu u danasnje vrijeme na setupu za svaki dana, odnosno na 50ccm. Ja bih se odrekao skutera da stalno moram mrljati s uljem ispod sica, a bome i da moram furati alat i rezervne dijelove jer eto, nikad nije stao, al sam ga popravljao na cesti desetine puta. Radje bih da se jednom gura nego da na desetke puta serafim po cesti.
Stani mi na crtu vise!- ceka te Nrg mc3 black mamba koja ce progutsti tvoju mambicu
- ceka te Aprilia SR50 factory gdje ce onaj veliko lav pojesti tvog malog
- i ceka te runner 70, kako ti kazes s raspadnutom radilicom, odi da te raspadnuta radica ispreskace
Predlazem da se stanes sa sva 3, pa da imam materijala za slozii vjecni video
koji ce konacno usutkati tisucu i jedan razlog za izvlacenje s pezom.
Kad cemo stat na crtu, samo me ti zanima? Vise nista ne objasnjavam jer cu samo pokazati kako purejet gazi pezu, samo cu extremno kritizirati pezu, i jos kd nadjem materijala sve cu prikazati, i one dragove kad brasnarim peze po gradu