Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner Purejet 70 +74 000km

<< < (12/64) > >>

Corector:
Ma to sam uzeo 5 komada radi debljine, reko kad ih spresam 5 bit ce lakse raditi, ili ako izgubim ili sj**** koju :laughing7:

Sad sam testirao na NRGu do Velike Gorice i neki cudan vjetar puse, ali nesto sam dobio,vidjeti cu veceras kad se smire vjetrovi :toothy10:
I stavio sam novu spuzvu filtera zraka, onu originalnu namascenu, pa mi je troksao i umrtvio se  :laughing7:

Corector:
Danas sam doveo runnera pred trip.

Slike su mi kod mraleta pa cu ih kasnije okacit.

1. Pripremanje prijenosa
- novi remen, stavio sam piaggiov 18.9mm i nisam zadovoljan, uj#bo mi je moc purejeta. Malo se vozam da nadodje i bolje je, ali Mitsuboshi nikad nije bio takav neki umrtvljen i bez direktnog prijenosa momenta i odrijesim kesu u steku i ubacim novog Mitsuboshija koji omogucuje MOC. Probati cu piaggia kasnije, ali za trip cu ici na sigurno jer sam s Mitsuboshijem obisao pola Balkana
- novi mikroremen, originalni
- novi zupcanik vodene i uljne, s tim da sam na pimpek od uljne pumpe stavio ternobuzir koji je se grijanjem stegnuo za Oskara i na knap pod sapunom sam ugurao zupcanik na uljnu, i onda to zajedno ustekao na vodenu pumpu. Vidjeti cemo kako ce se to odigrati s kilometrima...
- novi malossi klizaci variomata za multivar
- matica od variomata stegnuta na 48Nm, a od zvona 44Nm

2. Izrada nove platforme za kofer
Izradjena nova alu supermocna plata za kofer s 2 polozaja pozicioniranja kofera,za 1 osobu i sportskije performanse i za 2 osobe odnosno za Tripcine. Imam i originalnu, ali je povrsinom 3x manja od ove moje oa onda kofer skace ko veverica i destabilizira skuter i pitas sesano kada ce ti kofer otpasti.

3. Testiranje RR auspuha duga grana
Testirao sam i RR leosvinjce, nisam zadovoljan, trazi me siromasniju smjesu pa mi se nije dalo toliko zajebavat...

4. Stavio drugi nosac auspuha u kojem je novi selen
Stavio nosac za GP s novim novcatim peugeot selenom. Stari je dobar, ali vec vidim trsgove da je se krenuo raspadati, pa necu da riskiram

Preostalo mi je jos novu svijecicu ustekati i naliti ulje do cepa.

Evo, sad je to sve gotovo spremno, ali mene fata neka fobija da ce zamorce crknuti, nikad jos nije crko pa evo, mora jednom, al kud bas sada  :D Ne znam ni koliko DR evo ima kilometara jer mi se neda traziti,ali budem cim nadjem vremena, a to ce biti kad negdje crkne :laughing7:

Jos malo pa tripcina :toothy10:

ljubo46:
Jbt 48Nm to mi se malo cini zategnuto za maticu radilice? :icon_scratch:

dino73n:

--- Citat: ljubo46 - 10 Rujan, 2018, 22:04:11 ---Jbt 48Nm to mi se malo cini zategnuto za maticu radilice? :icon_scratch:

--- Kraj citata ---
Po manualu je cak 44Nm. A nalazio sam na par mjesta različite podatke. Negdje pise 20Nm + 90* i svaki put nova matica a negdje pise 44Nm. Ja stezem na 50Nm al mi je i kljuc vec malo u godinama pa mislim da vise i nije 100% tacan. Nikad se nije popustilo.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

Corector:
Evo razradile se kocnice, sinter plocicama treba vise vremena da sjednu. Prvo moraju isprljati disk s crnilom, a onda grizu kao drakule. Sad mogu iznesti neke dojmove, makar sam vec imao iskustva sa sinterom naprijed i defiitivno preferiram samo tu smjesu naprijed. Ali sam je ovaj put stavio i iza na ono 175mm zamorce od piaggio diska.
Kroz prikupljena iskustva, dobio sam smjernice da je za zesce kocenje na cesti najbolje naprijed staviti sinter, a iza organsku smjesu i to je definitivno najvolja kombinacija koju sam osobno i testirao i zadovoljan sam. Sinter plocice su najcewce zlatne boje, serijski disk obije brazde i brze se trosi, to je cijena zestoke kocnice i kocenja.

Medjutim, pozadi mi sinter radi probleme, ne mogu dozirati kocionu silu kao sa organskim plocicama, vec mi naglo zablokira zadnji kotac. Vracam organic smjesu jer sam vec par pura skripnuo zadnjom gumom kad se sjurim s 90gpsa pred semafor.

Sto se tice Battlaxa od guma, nikakvih problema, ali kad idem ispitivati granice, Molas i Hoop pruzaju jos bolji grip.
Da ima dimenzija, vozio bi Hoop, ta mi je guma TOP u svemu. Smjesa mi je vrhunska, sirna je taman pa se skuter lako prebacuje, dugo traje i postojana je za razliku od racing guma, jeftina je.

Testirao sam onako usput, voznju skutera boje asfalta s ugasenim svjetlima da izazovem djavola, i u pola sata sam dozivio umalo 2 oduzumanja prednosti. Ja sam bio extremno spreman na to, jer sam doletio i znam kako me je tesko uociti jos u sivoj majici. Inace sa LED svjetlom nemam nikakvih problema, cak niti u zemljama gdje je opasnost puno veca...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju