Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner Purejet 70 +74 000km
Corector:
Kad se male ruke sloze, ima da sloze vjecni skuter :toothy12:
Dakle postao sam fan purejeta tek u 2014. godini, tako sto sam svjesno kupio Gileru Runner 50 purejet do danas mogu izvuci zakljucak da je purejet 50 masina koja ne radi niti jedan jedini problem, ma problemcic.
Purejet 70 je vec druga prica, tu je polini zakazao s katastrofalnom izvedbom base kita (tanke karike koje ne mogu preci 10tkm, brtve glave koje popustaju vodu nakon 6tkm). Tu mi je narusena reputacija, ali za purejet 50 je nedodirljiva.
Slike cu staviti kad dignem sve na server.
Corector:
Od ovog posta cu zaljepiti svoje logove, kako je tekao moj put do uspjeha. Vjerovao sam od samog pocetka u uspjeh, bilo je jebeno tesko, nisam imao nikakvu podrsku osim ponekad malo moralne, svi na krabosu, jedino ja budala ovan. Ali experimentirao sam vodjen vlastitim iskustvom, ponekad bih trazio inspiraciju na zapadu, i dosao do nekih saznanja koja mi ipak nisu bila kljucna za uspjeh. Jednog dana cu i to dokazati.
Kupio sam tu Gileru Runner u 3. mjesecu 2014. godine. Stanje, kao nova s 19 000km, neispravna, bila 3x prije toga u jednom ovlastenom servisu. Nisam znao skoro nista o purejetima, malo sam se susretao s jednim nrg-om (koji je se vozio dugi niz godina bez serafanja dok sam ja serafio, i gotovo uvijek bio nespreman i nezadovoljan :redface: a on je bio jedan onih sretnika sto se navozaju 20 hiljada samo s redovnim servisima), neke osnove sam imao, ali najvise sam imao muda za pristup tom cudu i nepokolebljivu volju koja je imala smisla i napretka.
Uspio sam je osposobiti zamjenom kompletnog kucista injektora, sad sto je bilo riknulo, nemam pojma jer je unutra vise stvari. Danas bih znao u cemu je tocno bio problem.
Nakon kratkog vremena, crkla mi je pumpa goriva, pokusao nesto skarabudzit i opet je stala. Tu sam popizdio i teska srca kupio novu za nekih 1600kn. Nakon 3mj. je oslabila, a nakon 10mj. crkla. Jebao sam joj majku, tu sam skoro poslao sve u 3 picke materine i odustao od svega. Jedino sto sam htio je da se samo vozim i vozim, zdrobio sam sve skutere s karburatorom sto sam vozio prije toga (najvise sam ispizdio na novu gileru runner, 2 generalke i 650km, obje full serijske masine eksplodirale, rasuli se iglicasti klipa), ne zanimaju me vise velika serafanja niti takva uzaludna experimentiranja. Zahtjev je bio da vozi, da traje, i da ne diram nista. Kad budem imao volje za zajebavanje, onda cu si nabavit nesto sa strane, ali hocu da imam nesto sto je uvijek spremno.
Onu polovnu pumpu sto je izgurala 19000km, odnesao sam jednom covjeku na repariranje, tad je bio dogovor za nekih 250kn. Preuzeo pumpu i montirao, ostao iste veceri u gradu. Pa organiziraj prijevoz doma.
Donesao ponovno uz nadoplatu od 100kn, pa ostao u svojoj ulici.
Nakon toga opet odnesao bez nakande i nije htjela upaliti motor u dvoristu, a malo joj je falilio da upali.
E tu sam vec lagano poceo biti lud, ali imam zivce i izgurati cu to do kraja makar mi ovaj popravljao pumpu 10 puta.
U medjuvremenu sam mu poslao opet pumpu na reparaturu, a u medjuvremenu sam si nabavio nrg mc3 purejet. Njegovu sam pumpu uzeo na runnera i konacno se poceo voziti.
A ova reparirana kad je stigla, nju sam stavio na nrga. I tako se poklopila neka voznja, preko Sljemena. Sjedam na tog Nrga s repariranom pumpom po cetvrti put. I tako se vozimo, sve super sve 5 do vrha Sljemena, prednjem na Zagorsku stranu, i nakon 4km mi crkne pumpa goriva. Tu je nastala ova legendarna slika kad peza ponosno gura purejeta.
Nakon sto smo se spustili u Jakovlje, slijedilo je guranje do Zagreba.
Tad sam vec bio lud, ispalio na zivce i prepustio bratu da se jebe s nosenjem pumpe kod lika koji je ko fol popravlja. Nosio je jos 2 ili 3 puta dok nije dobio neku drugu i ta je konacno malo proradila.
S obzirom na to da sam nanjusio, i shvatio da se od mene radi budala, odlucio sam uzeti stvar u svoje ruke jer je samo pitanje vremena kad cu opet ostati na cesti, spoznaja da cu ostati u kvaru na sred Velebita me ubijala, ali i motivirala da izguram sve do kraja. Tako je na kraju i bilo, prosao sam kroz cijeli skuter uzduz i poprijeko (kroz njih pitaj boga koliko, ne znam im niti broja, ali imao sam samo svojih jedno 30 komada).
Od tada vise nema stajanja, u pocetku sam bio ismijavan, ali mene to nije diralo jer sam bio upoznat s reakcijom ljudi kada ne znaju, a prave se pametni, za mene su to bili glupani.
Par mjeseci nakon kupnje purejeta, regao sam se na SS forum, tamo sam se htio oduziti doprinosom na neki nacin sto sam bio inspiriran s nekim tko je vozio purejeta i to mi je davalo elana da i ja budem u tome. S vremenom sam nailazio na sve vise preispitivanja, nista se nije vjerovalo, tupilo po svom i to me umaralo, jednostavno sam odleprsao. Otkako me nema, niti jedan purejet tamo preko ne vozi, i dalje se cvrsto vjeruje da je to zamorče.
Morao sam experimentirati, to je spoj zanimacije i zabave, kreativnost je obavezna. To mi nije bilo prijeko potrebno kao sto imas skuter s karburatorom pa radis nesto da bi bio zadovoljniji u realnom vremenu, ja sam radio za buducnost, a bio sam prezadovoljan u realnom vremenu, ali morao sam dirati u skuter koji vozi kako bih dosao do cilja.
dario007:
Zanimljivo stivo,kada ce slike i nastavak price? :icon_tongue:
zvonkec92:
Svaka cast za txt a najvise za trud i muku koju si ulagao sve ove godine u to da bi na kraju postao poznat na ovim prostorima kao jedini covjek koji se razumije u taj skuter do zadnjeg serafa. Svako voli nesto i s tim se zanima, veoma mi je drago da tako cijenjeni covjek postoji kod nas kad vec na drugim prostorima ne cijene njegov trud i znanje pa s toga nisu ni zasluzili da barataju tvojim vrijednim informacijama i znanjem. Nedaj se omesti u svom naumu kao sto se ni ja ne predajem od kineza kolko god ekipa srala i pljuvala po njima.
Zigas:
Purejet je stvarno zakon. Zato i nema i kod mene u temi ništa novo, jer i s tvojim koristnim savjetima radi bolje nego ga farbika napravila.
Da bi se nešto pisalo i radilo, tražim Malossi MHR replicu, da vidim šte se još može. TPS 24 mm sam več pronašao.
Grazie prijatelju!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju