Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner Purejet 70 +74 000km
Corector:
Nista se ne radi, nista se ne kvari, tu i tamo poneki apgrejd glede detalja koji obicno nitko nikad ne radi jer im je fokus iskljucivo na agregatu.
Runner se vozi dosta bolje, sto zbog smirene prednje vilice, sto zbog dodatnih 16mm nizeg prednjeg dijela (prepustio sam i radni dio vilice na svoju odgovornost, priie toga testirao, zapravo nije radni jer je jako gusto ulje smanjilo hod).
Vozim se vec dosta vremena s 3l goriva otprilike, i reko idem natocit pun tank da mi plovak ne oksidira bezveze. Natrpam 108kn benge kad ono jebeni sok, okrecem se i gledam jel netko sjeo iza majku mu, otvaram kofer kad unutra samo par kamencica otkako sam propeo runnera u pijesak, gledam skrivene stekove za sverc iz Albanije - prazni. Kad se naviknes i izostris osjetila na prazan tank, dozivis veliki sok kad natrpas desetak kila odjednom. Jedina prednost je puno veca udobnost.
Corector:
Isus je bio kod mene, pretvorio je ulje u vodu. Manoll odnosno za mene Smećenol, ulje, otkakp sam ga ulio priie par postova, vila je bila tvrda ko kamencina. Sada je taman, ali to ima tendenciju da postane voda.
Odradio sam neke extremne pripreme za tripcinu, podmazao ruckice kocnica i malo pobrusio plastiku gdje dolazi ruckica kocnice jer mi malo zapinje. A to se desava jer sam stavio ispod retrovizora gumene podloske koje lagano napinju plastiku, a po suncu se to sve rasiri. Vec sam jednom dozivio to na jednoj zestokoj tripcini, pa sam imao veliki problem, zarulja od stop svjetla 21W cucla akumulator samo tako... ruckica se nije vracala na pocetnu poziciju i ponekad bi mi ostajao ukljucen stop, pa bi rukom vratio polugu kocnice do kraja, zato sam to sada pobrusio da ne steka po extremnim vrucinama, i jos sam odavno vec mudro postupio tako sto sam ubacio ledicu u stop, pa neka svjetli ako zeli...
Usput sam podmazao ruckice kocnica, malko zakrenuo crijevo s kilera da nije naslonjeno od jednu plastiku iznutra i to je to.
Moram posvetiti paznju svakom detalju, iako je runner vec jesenas detaljno obradjen i sve je u top stanju.
Jbg nema kvarova pa je ovo najzanimljivija slika koju imam
Zelim si jos na kofer staviti 2 kuhinjske rucke od cca 30cm kako bih mogao brzinski odlagati jaknu i uvezati je.
Zatim krecu muke, sta od opreme ponesti jer ako cu morati nositi full zimski paket, to ce biti jebacki gabaritno i jednostavno nemam prostora za to i jako ce me smarati dok to necu nositi na sebi, posto sam se prosle godine smrzo ko pi*ka u sred ljeta i u sred Bosne.
SF2 Freak:
Nemas kvarova kada se ni ne vozis u 2g 10 soma ne racnajuci grcku. To je stvarno ispod prosjeka moje voznje sa biciklom do ducana i nazad.
Da se taj rajner gasira vijerujem da bi mu zivotni vijek bio desetorostruko skracen i bilo bi puno zanimljivih slika osim rucice ove.
Corector:
Kad odvozis samo 20 besprijekornih tripcina gdje je prosjek valjda 400km, onda cu te smatrati kompententnim za raspravu. Dakle, na nuli si jer ti je opet pritisnuta TIPKICA RESET :laughing7:
To jos nitko nije odradio s karbos skuterom, dakle nek bude samo jedan uvjet - da ne ostane u kvaru, nek slaze generalke prije svake voznje, nije problem. Ali mene nitko nikad nije slepao na tripcini zbog kvara. :headbang:
Frendic, pa uvijek se voze drugi purejeti, koji naravno, nadmasuju svaku pezu. Trenutno izvrsavam habačinu i silovacinu Elystara, i kvare se samo preostali francuski dijelovi.
Runnera cuvam jer sam sve poslozio jos jesenas za ovaj trip, a taj runner je odvozio vise besprijekornih tripcina nego bilo koji stejđ peze :D
S druge strane, za grad, Runner mi se vise neda vozit jer nemam prostora kao na Elystaru posto stalno teglim stvari, i na njemu mi je dekica tako da vec odavno pazim na zdravlje i izbjegavam nepotrebno propuhivanje recimo ujutro i navecer...
Znam sta hoces reci, da vozim na vise frontova, ali ovaj runner je vec postao legenda i nikad ga nikakva peza nece prestici, jer ako nista drugo, pezi ce se nesto od vibracija raspasti ili odserafiti da ga jebes :D
Corector:
Testirao runnera sa zgewindanim prednjim krajem, sad sam ga izbacio iz vaser vage kako je fino bio, pa ga moram iz ovog trkaceg polozaja vratiti u triperski, tako da zadnji kraj ide takodjer u pod i to taman za ove 3 sajbice koje sam podlozio...
Samo zestoke finese, triperski standardi su zajebani.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju