Tehnički kutak > Garaža
Vjecni skuter - PureJet
matija84m:
Dobro se uklapa kineska obrtaljka na pezu :icon_thumright:
Valjda se nece odma pokvarit zbog lose struje :dontknow:
Corector:
Spojio sam i obrtaljku, skinuo prednju plastiku i ralicu da provucem 3 zice od obrtaljke/voltmetra.
Crvena ide na +12V zicu preko kontakta.
Crna na masu.
Zelena na signal za obrtaljku. Sad je bilo malo trazenja na koju zicu piknuti... Prvo nije rragiralo na pin 6 iz ECUa koji je namjenjen za obrtaljku, i ona digitalna na Runneru mi radi tamo. Onda sam se prebacio na pickup, plus i minus, dobio sam smetnje. Zatim sam se prebacio na okidajucu masu od bobine i radi bez greske. Ova obrtaljka reagira momentalno, iznenadio sam se. Imam 8200rpm kroz ubrzanje, neki maksimum je bio 8750rpm, a oscilacija dok prevrti je fantasticnih 200rpm. Prijenos je ugladjen i na obrtaljci je to jako dosadno, ali eto nek se nadje, bitniji mi je voltmetar, odmah cu prepoznati stanje baterije...
Usput sam jos malo dotjerao dugo svjetlo na ledici. Podlozio sam komadic plastike za dodatna 2mm i sad sam dobio savrsenstvo, dugo svjetlo baca bas tamo gdje treba, i kad se uzme u obzir da dugo i kratko svijetle istovremeno, to je jako ugodan prizor koji nocnu voznju pretvara u gust. Jedva cekam da tripnem u neku vukojebinu.
Ovaj prizor trazi 10 serafa za odvrnuti
Ralica. Kod Elystara se jedna strana drzi na samo 2 serafa, pogledajte koji ogromni razmak. Lijevi nosac je napukao otkako ga imam, ali ovaj put sam stavio vezicu nek sluzi kao dodatno osiguranje.
Ova izolirka u pozadini je od kabela za elektricnu vodenu pumpu. Pun je zica, ali to sam jednom polozio i nemam s tim problema.
Corector:
4200rpm lovi kuplung i lagano krece.
4400rpm, mogu se voziti 30kmh.
6700rpm 60gpsa, do tih okretaja idem brze nego full serijski skuteri i mogu se voziti sasvim normalno.
Extremno sam zadovoljan brojkama. Podrumska elasticnost koja nadilazi serijalu, dizelski raspon okretaja koji mi garantira vjecnost mehanike.
matija84m:
Zgodno je imat stalni uvid u okretaje. Lakse si i ustelas skut.
Pa 8200 okretaja nije pretjerano nista. To je vjecno :headbang:
Corector:
Da da, brojke su sluzbeno potvrdile da ce ova masina s nizim tajminzima biti jos vjecnija od one na Runneru koja ceka novu sezonu sa neotvaranih 17k.
© vječnost je termin rezerviran samo sa purejeta.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju