Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (28/257) > >>

TopPerfomance4:
vjerovatno su uzeli sa gilere te vilice možda si nabavim pa stavim na svog pa javim dojmove

Corector:
Rijec je o remenju, piaggio/mitsuboshi 811x17.5mm.

Poceo sam lagano pizditi. Nakon 3000km UBIJEM remen na SVAKOM piaggiu. S obzirom da sam presao skoro 3000km u tjedan dana, to me jako zivcira, jer imam osjecaj kao da vozim neko zamorce koje se svako malo poremeti. Stoga sam se odlucio oduprijeti ovom preskupom odrzavanju pa sam se bacio na skarabudzivanje.

Glavni problem nakon 3000km koji se pojavi na svakom skuteru kojeg imam je NELINEARAN prijenos.
Start je los, u medjuubzanjima prevrtava, pred krajnju okretaji padaju u rupu. Uglavnom, zahtjevnog korisnika jako zivcira, prosjecni nem ni pojma sta je to.

Krenuo sam opako, odlucio sam da moram vidjeti kako piaggio prijenos radi, stoga sam sasjekao deklo i odmah mi je sve bilo jasno. LJUBICASTI feder ne zeli napinjati ubijeni remen nakon 3000km. Ne zeli ga napeti do kraja u leru i zbog toga nemam dovoljno kratak prijenosni omjer.

Dok je remen nov i sklizak, on sam ide do maksimuma visoko u polutkama i sve je super,ali kad se remen omlohavi,on tada ima jako dobar grip i kao da cvika u remenicama pa trazi TVRDJI CENTRALNI feder.

Sve mi je bilo jasno cim sam ovo vidio. NAPOMENA, ova problematika mi se desava samo s remenjem nakon 3000km!!!

Ponasanje s LJUBICASTOM centralnom

Ponasanje s tvrdjom centralnom oprugom (nesto kao malossi plava)

Pogledajte tek ovu katastrofu s malossi zutom za Kymco, koja je tvrdja od ljubicaste ali OMEKANI BRUTALNO nakon par kilometara WTF, ovo mi je radila i na gileri, rupcage i septicke jame u ubrzanju. Pogledajte kako pomicna polutka nije do kraja stisnuta u leru, nego varira koliko je sve mlohavo. Start je uzasan...

I sto sam konacno zakljucio i FAKAT je tako.
Dok je remen nov, mogu opusteno staviti MEKSU centralnu oprugu. Meni je do 3000km sve super,a onda krene izremeceni prijenosni omjer daviti masinu, i javlja se potreba za TVRDJOM centralnom ako se vec ne zeli staviti NOVI remen.

Kad sam stavio tvrdju centralnu, stavio sam i teze rolice. Pa je situacija ovakva u prijenosu:
Prvih 3000km > novi remen 811x18.5>rolice 6.4gr>zelena centralna opruga
Od 3000km> remen je pao na 17.9mm>rolice 6.8gr>plava malossi centralna (stavio sam bgm koja je tu negdje)

U konacnici sam dobio konacno linearno ubrzanje. Malo je manja brzina dok se tripuje, ali je dosta zivahniji kad se da gas recimo na 70kmh jer tvrdja centralna daje kraci prijenosni omjer. Sto se tice maksimne, cini mi se da je isto, moram izmjeriti.

Evo kako sad ubrzava:

Ovako je isao kad sam tek stavio remen

Razlika je 3 sekunde prednosti do 80kmh na satu s novim remenom i mekanim centralnim. Opcenito mi skuter slabije ide sa starim remenom. Na drugoj snimci sam imao povoljniji vjetar nego danas, pa cu provjeriti jos taj utjecaj.

Ovaj remen zapravo ima 3500km, i to sa ja izgazio, a najvise je ispatio na tripu od 911km.

Sljedeci je runner na redu, bio je fenomenalan s novim remenom prije Grcke, ali kad sam se vratio,tj. Vec u povrstku na zadnji 200km,remen sam masakriirao i skuter se vuce kao crkotina.

Jedino je nrg prezivio, makar su mu samo oslabole performanse pred kraj i krajnja brzina. To je buraz umjereno vozio i pozivio je.

A ja sam do sad satrao tako desetak remenja...

Realno, za najbolje performanse meni je najbolji novi remen i mekani centralni. A posto mi je elystar sekundarac, pa bio bi red da barem 5000km odvrti.

dino73n:
Primjetio sam i ja to isto sto si ti evo ovdje bas fino filmski pokazao. Vozio sam ja malo serijski vario u kombinaciji sa zutim  federom sto dodje uz top tpr vario i sa njim mi je se skuter malo bolje ispucavao u startu al kad se dobro ugrije cujem "klepetanje" varioamata kad radi na leru a vario klizaci i rolnice sve novo i tesko mi krece uz brdo i kvacilo prerano hvata. Odmah mi je bilo jasno da feder nema snage da našpanauje prenos i umiri remen.  Stavim serijski feder i odmah se sve umiri i nemam tu rupu na startu. Kasnije opet s novim remenom i tim zutim federom ide sve ko podmazano al remenu je tek nesto manje od 2000km.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

Corector:
Evo pratim situaciji, vrijeme ce sve pokazati. Vidjeli ste koliko ubijem remen, znaci zlostavljam ga, to se zove triperski sindrom za remen.

Situacija je sljedeca;

PREDNOSTI

Skuter ima jaci sus kad pustis gas pa dodas, bas se malo propne i osjetis da masina trza od momenta.

MANE

Ubrzanje je malo slabije, pogotovo nakon 70kmh gpsa, pa na dalje, ali on DRZI OKRETAJE i sporije ali sigurno nabire brzinu.

PREDNOSTI novog remena s meksim centralnim.
Manje susa na gas, putna brzina je s manje okretaja, kazaljka samo prodire.

Zadovoljan sam iovako, slabije je ubruanje, ali osjecaj moci je veci zbog te brze reakcije inprijenosa snage.

dario007:
I ja se danas bavio prijenosom,na kraju sam s novim remenom izvukao 10km/h vece putne brzine,ja neke lude oscilacije nisam ni s mrtvim remenom imao.Odnosno potpuno identicno se ponasa novi s 1mm sajbicom i stari bez sajbice.Razlika je 19.2mm naspram 17.5mm

Sad s 0.5mm sajbicom sam izvukao linearnost do bola,jos bi trebao mrvu tvrdje federe kvacila jer sam na zelenom centralnom,ali popeglat cu to s tc-om,jer mi usijani prijenos vrti 500 rpm manje.Sa ljubicastim je ta razlika 100-200rpm bila.
Danas sam imao drugih obaveza,pa sam svega 2h potrosio na probe i stelung.Turpijao sam i blok radi guljenja remena,al to budem u svojoj temi...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju