Tehnički kutak > Garaža

Vjecni skuter - PureJet

<< < (244/257) > >>

Corector:
Ugradjen konacno senzor s digitalnim prikazom temperature motora.
Senzor je ubacen u originalni gdje je bilo termo paste, te je zabrtvljen diht masom.

Radna temperatura na vanjskih 13°C je 80°C sto je definitivno previse jer Nrg mc3 s dvostruko manjim hladnjakom ima 55°C po ovom vremenu. Prisutne su i nagke oacilacije temperature prilikom stajanja na semaforu i kretanja 70-80°C.
Kad je u cilindru 75-80°, s vanjske strane prst mozes drzati max 3 sec.

Od pocetka imam problem s visom radnom temperaturom, i morati cu kemijom procistiti kiler od Bete Eiokon 4T 125, ako to je bude dalo rezultata, staviti cu jos jedan. Jer zbog ove gluposti, napravio sam previse pregrjanih kilimetara i 2x sam imao pi*dariju zbog toga.

Zigas:
Ako je hladnjak dovoljo velik, nije to problem. Zrak ne prolazi preko njega. Koliko zraka prođe kroz proreze sprijeda unutra, mora izaći straga van. Ako iza hladnjaka nema izlaza zraka, pravi se vakum i zrak uopšte ne udje preko zareza do hladnjaka.

SCANIA R500:
Tako je i meni temperatura sada....  ??? Ja mjerio sa onim laserskim termometrom.... A kazaljka je na drugoj crtici malo preko.... Po ljeti je na trecoj i tu vec mjerim 90...

aprilija top:
kakve su šače kilera iznutra ak su pune kamenca ne ladi dobro

Corector:
Jucer je bilo bas hladno. I isao sam provjeriti temperaturu u voznji.

Imam 85°C i jos bi raslo. Pametnom je sve jasno. Kad je na cilindru 85, kiler je jedva mlak. Izlazno crijevo vruce, a dolazno jedva mlako.

Nisam uspio unistiti masinu u skoro godinu dana prevrijavanja sa zastopanim kilerom, samo karike i ljetos teflon na dizni su dobili :D

Zakljucak je, extreman, statistika brutalna, a za jednog cmrljavca i bolna.
Ne mozes unistiti i da hoces, eto. Masina je stalnonradila na +100*C, jadni termostat se prvo raspao koliko je cesto bio sabijen do ibera. Pa teflon na moru izgorio i tako da kuhanja.

Od stranice 45 ilitiga 28.04.2021., kiler se poceo kriticno stopati.

Extremno sam zadovoljan ovim propustom sto nisam imao mjerac temp. Ali Purejet je opet dokazao da je stroj :headbang: :headbang: :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju