Tehnički kutak > Garaža
Vjecni skuter - PureJet
matija84m:
Ulje dolazi u 10x vecoj kolicini od potrebne :icon_scratch:
Corector:
Bojim se da je znatno usporilo onaj dan kad su svi strugali podeblji sloj mraza. Kome je jos zaribo skuter nakon extremne torture i tripa, i drugi dan ga upalis na hladno, krenes lagano i nakon 350m ostane masina bez ulja?
Ako se problem vise nikada ne ponovi, ja cu imati eliminiran filter ulja, i dodatno izbusen cep od ulja.
matija84m:
Cep treba dodatno izbusit, a filter ima dovoljni protok.
Postoji sansa da je zastekala kuglica u pipku di ulazi u cilindar.
Ali taj pipak bi trebalo stavit neki koji nema kuglicu kao ventil. Jer postoje karbovi koji imaju samo pipak i nikada ulje ne naljeva unutra. Jednostavno ta kuglica gubi svaki smisao.
Corector:
Nisam htio vaditi kulicu jer reagira savrseno lako. To sto ie Zigi zapekla na masini koja ie stajala je nesto drugo, a ovo di ona non stop radi, to nema sanse da stane. Makar bi je najradje izvadio, al neda mi se isprrsavat sve, jer kad ce mi nakapati ulje u karter kad se stalno vozi. Ako mi se to kad desi, onda cu reagirati.
matija84m:
Nemre tu nis ulja nakapat slobodnim padom. Jer onda bi svima nakapalo i iscurilo ulje nakon dugo stajanja.
I meni je jako cudno da bi kuglica zastekala na skuteru koji se svakodnevno vozi. Gotovo nemoguce.
Zastekanu kuglicu sam imal na karbu koji je dugo stajajao i zato je malo zapekla, nakon toga nikad vise u dvije sezone dok se vozi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju