A jeste vecina ovdje djeca iz osmog razreda osnovne
Isprobavao sam sve moguce konbinacaije sa multivarom i oem piaggio variomatom i to sa nekoliko opruga, multivar je zbog xy razloga bolje rjesenje, lakse je nastelati, kompenzira veca odstupania u gramazi itd...
Sa Piaggio v. je obrnuta situacija, zahebano je, treba znati bas "pogoditi" setup i onda ne zaostaje toliko za multivarom da bi mogli pricati o razlici dan i noc. Poanta price jeste, ukazati nekome tko nema 500-600kn za multi da se moze (govorim o piaggio), nije bas nuzno kupovati multivar. Sto se Pokinija tice, govorim o piaggio ac-u.
Bijela nije bitna u citavoj toj prici, isprobao sam sve, razlika je uvrh glave 5% akp se dobro ustela. Posanta je, da se moze ustelati, a ne automatski, baci je u smece. Cijena multivara pa opruge pa rola se penje na cijenu jedne termo grupe tipa drevo, i moja poanta jeste bila da bolje tu paru ulozito u nesto drugo. Neke kombinacije nisu bas idealno rjesenje, ali ako se nema za bolje, zasto ne bih dokazao da se i to g#vn% moze ustelati. Na slabijim slozencima, na piaggio ac-u, moze se ustelati serijsko g#vn% od prijenosa a da ne zaostaje puno za multovarom u smislu razvijanja snage, rupa, elasticnosti itd...ali je tlaka.
Koja je svrha? Svrha je kako i pise, da se moze sa malo ili nimalo love sloziti dobar skuter sa budget komponentama. To je bio cilj mog posta. Nego, javilo se odmah kontra vas 10 uznapredovalih Gotovana, odbosno Sokrata (cast iznimkama), ustali su kao zeljka markic u ime obitelji
Zvonkec, sarkastican si, kolko ti je puta cvikao, pisao si traktate kolko ti se puta raspala termo grupa, nemoj sada biti licemjeran
@runemrsukosan: a bas si dalmatinski cistokrvni tovar, ko da si izasao iz supka, dobro si rekao, bas ono, intelignecija sa i razumijevanje sa brda iza. Dal ti uopce, kao i ostali Sokrati, kuzite smisao mog teksta? Tebi je ocito tatica kad si bio klinac odmah kupio i muktivaR i karb 19, i spulju i jacu radilicu i idmah si isao 110po gps-u, i svi ostali su smjesni. A usput ti se raspao xy pyta, pa si lekcije naucio na skuplji nacin. U pm kako moras biti glup ko panj da covjek ne percipira poantu teksta. Jos napises konkretno, i ljudi ne kuze, u pm, pa nije cudo sta su svi kupili kartu za njemacku
@dario: slazem se, odlican rezultat, svaka cast. Gle, htio sam vidjeti kako ce ici sa vise manje standarfnim komponentama, cisto kao neko referentno polaziste, kako ce to biti ustimano, kako ce se to ponasati, elasticnost, kako ce ici, i to je to,pa si netko bez love za pocetak moze slicno i ustelati bez bacanja puno para u komponente. Npr, nesto sto sigurno zanima nekog klinca bez prebijene pare u dzepu, znaci, neki slozenac sa vise manje standardnim elementima, i javilo se odmah par uvrijedjebih velikih ćunera ko da sam im kokos zaklao
U 10god mi ss nije niti jedan 2T raspao,zacvikao ili slicno, jedino sam se izjebao sa prijenosom na skuterima, pa sam tu naucio kako ustelati ova g#vn# od komponenti za u smece, i nastojim reci da je zajebano ali nije nemoguce, i to je to, jer inace, svi bi mi vozili 19ke, multiće itd
Ne kuzim kako se moze javiti 10 ljudi i krenuti srati. Ja sam bio prvi medju vama koji je htio serijski vario i sve vezano uz njega baciti u smece, ali sam naucio da se moze nastimati da radi uredno bez rupa. Kamoli srece da sam tada imao multić, ali ako ga vec nemas, moze se, nije sad bas da govorimo o razlici dan i noc, rekao bi da je razlika oko 5%.
Kolko ide ovaj najslabiji setup, po ravnicj bez vjetra, temp oko 16-18°C dignut, oko 90-95 po gps-u, ali se osjeti da bi to islo jos puuuno bolje sa karbom i otvorenijim airboxom, a to cemo sljedece