Tehnički kutak > Tuning skutera
Dizna i role za piaggio ac base + base spuh?
Tomi_ZG:
Ma pusti ga s takvima nema smisla raspravljat,to ti je još jedan "sam protiv svih" i "u pravu sam kad i nisam u pravu" lik
Ne zna kaj bi rekao pa se sad ljuti izmišljajući da sam ja te postavke izmislio,pročitao i sl.,ak mu je tak draže nek mu bude,nema veze kaj sam do sada sveukupno napravio skoro 100kkm sa 50ccm,a i našarafio ih se,isprobao svašta...
A ja odo sad kopat po dijelovima i tražit serijski vario da si produžim prijenos
zvonkec92:
Prodajem serijski vario od pijađa, provjereno produzuje prenos vise nego malossi multivar, cijena za forumase sporckija od sporckog variomata
( Kalotu i bolcnu nemam, kutijas mi odnio :laughing7: )
RunnerSukosan:
Paa vidis ,dobro se covjek prepoznao, on je sokrat i nekrsteni gotovan u jednome koji ima tendenciju da postane smrale :laughing7:
Reklo bi se u narodu "ovakvu budalu jos nisam vidio" :icon_biggrin:
Znaci dobro da ustanovimo, mi smo svi budale ,a ti jedini pametan, sory sherlock.. Znaci isfrustriran vlastitim neuspjehom pocinjes vrijedat uspjesne ljude u svrhu unutarnjeg mira.. Kod nas u dalmaciji bi se reklo "glup si ka cok" . Al eto nije neg je multic skoro 2 desetljeca na trzistu i nije ga uopce masu ljudi probalo i bilo zadovoljno s njim. To sto ti ne znas ustelat jedan svoj skuter ,eee to je druga stvar. I eto kad si ti pametan , mi smo svi glupi sta obaramo rekorde i tripujemo po svijetu. Da ti ista znas nebi ovakve gluposti pisao i pitao ,tkd nisi uopce mjerilo za dati nekakvu recenziju. Sto se tice bate Tomija ,Bog da pola kilometara napravio sta je on napravio na jednom skuteru..
Sad kad si dobio svoje odoh u garazu nasarafit serijske variomate na sva 3 skutera, jeebatee kako su mi mazali.oci do sada pa.to je cudo.. Decki treba jos kome serijski vario?
PchelaUbica:
Idem i ja svog iskopat iz baste oce netko?
Corector:
Covjek je djelomicno u pravu za neke stvari, ali bogami izvaljao si i gluposti viseg nivoa.
Kakve rezultate imas s tim skuterom? Evo jedan me podatak zanima, kolika je maksimalna brzina? To ce mi odmah reci koliko si daleko dogurao kad vec imas alternativni pristup?
1. Multivar 2000 je bolji od serijskog variomata i tocka, empirijski utvrdjena cinjenica! To sto ne znas izvuci maksimum iz njega je tvoj problem :toothy10:
2. Za polini si definitivno u pravu, ali za polini sport kit, jer ne mora znaciti da su ostali, recimo aluminijski takvi. Ja sam isto skeptik i uvijek cu se prikloniti provjerenoj alternativi jer je polini skup.
3. Ne znam kakve to setupe imas, ali tko je god imao bijelu centralnu oprugu na multivaru i nekoj vrsti tuninga, taj bi spusio od krace centralne opruge kao sto je recimo ljubicasta. Bijeloj sam dao sansu na puno razlicitih skutera i eno je sa strane i nije niti u jednom skuteru. S njom je nenoguce ispeglati prijenos jer je dugacka i ne pruza konstantan otpor. Moguce da si uspio, ali volio bih to isprobati, pogotovo kad je malo ugrijem jer onda krece popustanje.
4. Dizna 58 umjesto 64. Istina! Ali dizne su relativna stvar, a 64 se preporucuje s auspuhom za vecinu laika i onih koji jednostavno traze neku referentnu tocku odakle krenuti, ili zdravo seljacki da ubodu diznu i s velikom vjerojatnoscu da se samo voze bez brige i podesavanja.
5. Razbuseni airbox i budget setup su prica za sebe. Bilo bi lijepo kad bi iznesao budget rezultate, vjeruj mi da bi se neki ugledali ako bi impresionirali :icon_thumright:
Kakvo god ti imao misljenje, moras se pomiriti i prihvatiti cinjenicu da smo digli recimo pedesetice na visi nivo, ganjamo se sa i skoro 100kmh gpsa uz sljedece dijelove:
- auspuh
- variomat (multivar na piaggiu obavezno)
I to ti je to, preostaje ti ubosti smjesu, odabrsti pravu gramazu rolica i na piaggiu staviti ljubocasti ili zeleni centralni, moze i polini 23kg. Po najnovijoj verziji tuninga, stavljamo Ditech pomicnu polutku koja dodatno optimizira prijenos i u konacnici daje bolje performanse. Netko bi rekao da je remenica nepotrebna, do placa je, ali kad odes na Slavonsku i moras potegnuti id Jankomira do Sesveta, itekako bi vidio kako ta elasticnost dobro dodje medju stotinama drugih vozila.
Pretresi malo internet pa slobodno usporedi, u nekim drzavama bi odvalili jace klase :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju