Taj runner o kojem se prica je model s karburatorom.
A sad da kazem par rijeci o purejet modelu. To ti je vjecni agregat, ja se uvjerio otkako sam sve sto ima veze s karbom pobaco u djubre, mehaniku ne mozes ubiti da ga drzis pun gas cijeli dan,ja ispostovao, overio,ubio brasno ali mnogo extremno. Opcenito mehanika puno vise traje nego na karburator modelima, nikakve generalke, prolupali lezajevi i ucestalo odlazenje dijelova. Dakle tu si 99% siguran.
Sto se tice struje, struja je odradjena za 2 klase vise nego na karb modelima. Nikad neces dozivjeti problem da su crkli namotaji, ozicenje, ecu,elektricni sklopovi, zaboravi da odlazi i da zajebava,dakle i tu si 99% siguran.
Dizne, nikad ti nece riknuti same od sebe, ali ako upotrijebis cekic onda hoce. I tu si 99% siguran.
Preostaje pumpa goriva kao najveci problem, medjutim potrudio sam se da je dovedem na 100%, a sve ovo ostalo je kod mene na 100% vec duze vrijeme, toliko dugo kao niti jedan karbos koji se brze trosi, zajebava, trazi ucestalo serafljenje za odrazavanje zeljenog nivoa, 54000km je tu, 43000km na drugom agregatu i 18000km na trecem isto tako.
I par rijeci o karbu nakon iskustva s ajnspricom.
Nikad vise i nigdje!!! Konstantna karacina i uvijek nesto drkari. Uvijek fali nijansa VECNA NIJANSA, postajes rob, nerijetko se nakurblas ko majmun kad duze odstoji, pa se gasi u leru, cesto nesto zvecka, sitnice te vole isprcit mnogo extremno, toliko da te izmaltretira onako posteno. Nadajes se para i para za rupcagu bez dna.
Za dijagnostiku kvara purejet skutera treba onoliko minuta koliko imaju golubovi na jednoj nozi (najozbiljnije)
Na ovim skuterima sam najjasnije vidio koliko se ljudi prave pametni, koliko filozofiraju, koliko su glupi, a i mnoge "majstore" docekao pa su me extremno ispostovali