Evo nakon prve teme koju je tama progutala skupio sam volje da ponovno otvorim temu
Znači radi se o Piaggio Zipu, 2005. godina, kupljen za 700 kn s papirima iz Corectorovog geta
Skuter je slagan za curu, i ona ga vozi 90% vremena, za do faksa da se ne gužva u tramvaju.. e sad zašto je takav setup gore pitajte nju zašto je pristala
naravno niko ne vjeruje da još nije poginula s njim al eto drži se već godinu dana haha
Cilindar (stage 6 sport pro mk2) sam imao doma s mog bivšeg runnera tako da je logičan slijed bio uzet nekog Piaggia.. Idealan kandidat je bio Zip zbog njegovih dimenzija i male mase.. idealan za cure
Cijela folozofija ovog projekta bila je složit nešto za što manje para (jbg studentski budžet - jebači za lipu), tako da je puuuno dijelova užicano okolo ili plaćeno kikiriki iznose. Znači dijelovi se nisu kupovali po potrebi, nego onaj dio koji je uletio po najnižoj cijeni je i kupljen.. Štedilo se na svemu osim naravno na kritičnim stvarima kao radilica, lageri, semerinzi. Na kraju, rezultat je ispo puno bolje nego se očekivalo.. pa ajmo kronološki, ali ovaj put neću toliko ić u detalje
Zip kupljen 12.7.2016. - stanje onako, zapušten malo jače, ne pali, zbušen auspuh, ne pali, gore teikei 16 i cvikani malossi sport, sve plastike i nosači čitavi ali brutalno loše pofarbani ko zna s čim.. narančina kora..
Projekt je počeo 13.7. ako se ne varam, evo par slika slaganja:
Prednja plastika prerađena biaksom, pripasan grill usisa zraka od Piaggio NRG-a.. povareno kod majstora za 20 kn
Skuter složen negdje 20.7. u rekordnih tjedan dana. znači komplet otvaranje blokova, slaganje Bosch električne vodene pumpe, provlačenje crijeva, prerada blokova, slaganje termogrupe i farbanje plastika (sprejevima u mat crnu)
Registriran uredno 25.7.2016.
Nakon prvih par dana primjetio sam da se skuter dosta grije pa je temperatura znala doć i do 100 stupnjeva po gužvi na zelenom valu.. prvo rješenje je bilo pripasat ventilator od kompa, to je čak i pomoglo i spustilo temperaturu jedno 5-10 stupnjeva, ali je idalje temperatura bila malo viša (oko 80-85 stupnjeva)
drugo i konačno rješenje je bilo ubacivanje još jednog Piaggio 50 kilera pod ralicu iza kotača. Plastika izbušena da dobije zraka, kiler idealno sjeo, drži se na dvije vezice uz ramu i super funkcionira.. ove godine max temperatura 71 stupanj zabilježena, a obično je oko 60-65 stupnjeva