Pozdrav svima, novi sam na forumu i ovo je moj prvi post
Prije 10-ak dana sam kupio polovan i dobro očuvan TGB Bullet RS, 2012. godište. Pošto ovamo (Norveška) vrijeme dozvoljava vožnju motora samo max 5 mjeseci u godini, a sobzirom da su tablice ovom skuteru bile skinute prije dvije godine, skuter je vrlo malo vožen te je samo "ležao" kod čovjeka u garaži.
Na njemu nema nikakvih grešaka sem što je zadnja kočnica malo ostala stisnuta, cilindar nije vraćao, pa sam to malo rastavio i razradio pa bi sada trebalo biti OK. Naručio sam nove zadnje disk-pločice jer su mi se one stare učinile malo istrošene.
Pošto je skuter, kao što sam već rekao, stajao dvije godine, i kako prijašnji vlasnik kaže nije paljen, želio bi mu zamijeniti ulje u motoru i ulje kočnica. Znam gdje se sipa kočiono ulje, to sam našao na netu, ali ne znam kako doći do onih spremnika. Znam da treba skinuti onu plastičnu masku naprijed. Odvrnuo sam sve one male vijke što je drže ali je nisam uspio skinuti. Malo mi je nelogično da se za promjenu ili dosipanje kočionog ulja moraju odvrtati oni mali zavrtnji koji se uvijaju u plastiku koja bi se sigurno nakon par puta raširila i uništila. Koje kočiono ulje koristi ovaj skuter ?
Druga stvar koja me zanima jeste zamjena ulja u motoru. Gdje se ispušta staro a gdje dosipa novo ulje, kao i koje ulje koristiti.
Hvala unaprijed za svaki odgovor