Tehnički kutak > Garaža
Piaggio NRG mc3 by dario007
CoK:
--- Citat: Corector - 16 Siječanj, 2018, 13:26:35 ---Jesi imao onaj gusci polini filter? Opcenito se te spuzvice razlikuju po gustoci ovisno o proizvodjacu.
Dobro si primjetio za te rolice, ja jos nakon duzeg vremena i koristenja nisam odgonetnuo zasto rolice od 0.1gr razlike u masi totalno drukcije opterecuju agregat. Kompletno izmjene krivulju razvijanja snage, uzrokuju pad okretaja vise od 500rpm. Generalno, kad se ugriju, stalno drze variomat u maksimumu, pa se to osjeti vec od 60kmh (rupa) i onda samo dize okretaje. Kao fiksna brzina u manualca. Odaziv na gas je tromiji.
Radi se o jednom setu originalnih rolica koje su mi zagonetne. Cak sam ih i polirao, toliko, da su bile hi-end rolice. Dosta sam truda ulozio oko te gluposti...
--- Kraj citata ---
obzirom da su rolice te sto "prenose" silu, nije li samo logicno da sa 0.1g direktno utjeces na istu? Posto su 50ccm slabe masine svaki qrac osjete pa tako i 0.1g. Mene vise fascinira sto 1 ili 0.5 mm otvorenosti varia krade skoro pa 10km/h...
Corector:
--- Citat: SF2 Freak - 16 Siječanj, 2018, 18:12:18 ---Znas zasto ostane u brzini nakon duze voznje , Corector ? Jer nakon duze voznje vario je otvoren i unutar variomata svo smece sa rolica pada ravno na bolcnu. I kada zelis usporit vario se ne zatvara jer prasina stopa vario da klizne po bolcni u "nizu brzinu". Taj dio sam doktorirao :toothy9: , dobro je staviti malo ali tek tolko mascobe na rolice da upijaju tu prasinu i to se nece desavati. Jos bolji su serijski variomati koji imaju poklopac sa gumiciom. Napacaju se rolice i gas , ste sto su svi manje vise unisteni danas ali i performanse su im lose. Jedino dugotrajnost je velika.
Ma mani se corava posla. Ostavi si Yasunia za rezervu , samo ces se nazivcirati. Samo problemi , rolice zapinju , pikse treba , cudno se ponasa, ceka se samo da pocne stekat a znam da su meni oba dopplera stekala. :laughing6:
--- Kraj citata ---
Dobar pokusaj, ali to nije rijesenje ovog problema. Nisam imao problema s prljanjem bolcne na multivaru (to kad se desi onda je gotovo). Stavis samo 0.1gr drukcije rolice i problema vise nema.
Ali to je specifican slucaj, vezan za jedn set rolica koje su mi engima. Davno sam prosao ove elementarne probleme...
--- Citat: CoK - 16 Siječanj, 2018, 18:18:15 ---
--- Citat: Corector - 16 Siječanj, 2018, 13:26:35 ---Jesi imao onaj gusci polini filter? Opcenito se te spuzvice razlikuju po gustoci ovisno o proizvodjacu.
Dobro si primjetio za te rolice, ja jos nakon duzeg vremena i koristenja nisam odgonetnuo zasto rolice od 0.1gr razlike u masi totalno drukcije opterecuju agregat. Kompletno izmjene krivulju razvijanja snage, uzrokuju pad okretaja vise od 500rpm. Generalno, kad se ugriju, stalno drze variomat u maksimumu, pa se to osjeti vec od 60kmh (rupa) i onda samo dize okretaje. Kao fiksna brzina u manualca. Odaziv na gas je tromiji.
Radi se o jednom setu originalnih rolica koje su mi zagonetne. Cak sam ih i polirao, toliko, da su bile hi-end rolice. Dosta sam truda ulozio oko te gluposti...
--- Kraj citata ---
obzirom da su rolice te sto "prenose" silu, nije li samo logicno da sa 0.1g direktno utjeces na istu? Posto su 50ccm slabe masine svaki qrac osjete pa tako i 0.1g. Mene vise fascinira sto 1 ili 0.5 mm otvorenosti varia krade skoro pa 10km/h...
--- Kraj citata ---
Kod tog seta rolica nema logike.
Ovo za 0.5mm i vise je bas tako kako kazes, to mi je poznato, i depriminirajuce jer ne ockujes toliki pad brzine s obzirom na "mrvicu" manji promjer.
Glede osjetljivosti agregata, s tim se ne bih slozio. Tu osjetljivost sam sozivio i na BBu i na Quassaru. A kad sam to dozivio na tim masinama, e onda sam ja postao preosjetljiv i s gustom to sve odbacio jer sam bio u jednom momentu sokiran. Pogotovo kad bih nadobudan odleprsao na more i tamo negdje u brdima osjetio pad okretaja, ponekad i ispadanje iz powerbanda... To mi je bila tragedija. Kasnije idem na popravni, s tip top prijenosom gdje je u gradu sve savrseno,na putu opet gubi okretaje kad je najzabavnije. E tu su mi veliki skuteri pali u ocima, zauvijek. Iako.su vec pali od samog pocetka jer sam imao tocne predrasude...
Drze mi je voziti 50ccm s padom od 200rpm,.nego 250ccm s padom od 700rpm.
CoK:
Ipak se 2t vrti "vise"...znam da je 7500 na 4t isto ko 7500 na 2t ali radilici nije :)
...sry na offu ali sve je to ugrubo vezano uz temu dario ;D
dacerovs:
--- Citat: Corector - 16 Siječanj, 2018, 19:44:27 ---
--- Citat: SF2 Freak - 16 Siječanj, 2018, 18:12:18 ---Znas zasto ostane u brzini nakon duze voznje , Corector ? Jer nakon duze voznje vario je otvoren i unutar variomata svo smece sa rolica pada ravno na bolcnu. I kada zelis usporit vario se ne zatvara jer prasina stopa vario da klizne po bolcni u "nizu brzinu". Taj dio sam doktorirao :toothy9: , dobro je staviti malo ali tek tolko mascobe na rolice da upijaju tu prasinu i to se nece desavati. Jos bolji su serijski variomati koji imaju poklopac sa gumiciom. Napacaju se rolice i gas , ste sto su svi manje vise unisteni danas ali i performanse su im lose. Jedino dugotrajnost je velika.
Ma mani se corava posla. Ostavi si Yasunia za rezervu , samo ces se nazivcirati. Samo problemi , rolice zapinju , pikse treba , cudno se ponasa, ceka se samo da pocne stekat a znam da su meni oba dopplera stekala. :laughing6:
--- Kraj citata ---
Dobar pokusaj, ali to nije rijesenje ovog problema. Nisam imao problema s prljanjem bolcne na multivaru (to kad se desi onda je gotovo). Stavis samo 0.1gr drukcije rolice i problema vise nema.
Ali to je specifican slucaj, vezan za jedn set rolica koje su mi engima. Davno sam prosao ove elementarne probleme...
--- Citat: CoK - 16 Siječanj, 2018, 18:18:15 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Kod tog seta rolica nema logike.
Ovo za 0.5mm i vise je bas tako kako kazes, to mi je poznato, i depriminirajuce jer ne ockujes toliki pad brzine s obzirom na "mrvicu" manji promjer.
Glede osjetljivosti agregata, s tim se ne bih slozio. Tu osjetljivost sam sozivio i na BBu i na Quassaru. A kad sam to dozivio na tim masinama, e onda sam ja postao preosjetljiv i s gustom to sve odbacio jer sam bio u jednom momentu sokiran. Pogotovo kad bih nadobudan odleprsao na more i tamo negdje u brdima osjetio pad okretaja, ponekad i ispadanje iz powerbanda... To mi je bila tragedija. Kasnije idem na popravni, u gradu sve savrseno,na putu opet gubi okretaje kad je najzabavnije. E tu su mi veliki skuteri pali u ocima, zauvijek. Iako.su vec pali od samog pocetka jer sam imao predrasude...
Drze mi je voziti 50ccm s padom od 200rpm,.nego 250ccm s padom od 700rpm.
--- Kraj citata ---
Jao, ja sam na Lunji na prvom meetu prosle godine kad smo se vracali iz Plime imao brutalan pad okretaja, cak je ispadao iz powerbanda. Otkrio sam zasto, zaboravio sam staviti sajbicu od 0.5mm i bilo je 0.7mm umjesto 1.2mm, a s time je jos bila dobro sazvakana centralna opruga.Dobro to je Minarelli masina al evo, nisam jedini ko je imao takvih problema hahahah.
Nego Corectore da te pitam, imam Topov vario, onaj 100mm za Rajnera, dal se isplati ustelat s njim ili se mozda da nesto kemijat po njemu ili je najbolje uzet Multivar hahahah.
Znam da je tebi na aeroxu taj vario radio vrhunski.
Sent from my iPhone using Tapatalk
dario007:
--- Citat: Tomi_ZG - 16 Siječanj, 2018, 13:58:34 ---Ti tu uredno možeš produžit getribu,ovaj setup to i traži,samo bolje može bit
--- Kraj citata ---
Ne vjerujem da bi se nekaj dobilo s duzom getribom,iovak ide 120ak gps-a,mogu samo umrtvit start a da ga kasnije drzi u centru powerbanda.Budem jos izvidio kad postelam sve kako ce mi se ponasati.
Ne odustajem tako lako od dopplera,istresao sam pare za njega i naterat cu ga milom ili silom da radi kako treba...
Cok-nema beda,bilo kaj je bolje nego da se svadjamo...
Dacerovs-mhr replica,ustelana sa tim tvojim top variom je isla losije nego s multivarom kao da je agregat 2ks slabiji,a trebalo je 1.5mm sajbica da ima start kao multivar.U vrhu je sirok 19mm,pa mu dzabe i da je 110mm ak remen nemre u vrh.
Jedino ga otokarit po ceonoj strani i omogucit da remen ide u vrh i teoretski je moguce jer je s 1.5mm sajbicom remen isao jednako visoko,ali prenosenje snage i momenta je katastrofalno a to nemres ustelat...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju