Kako sam nedavno nabavio MHR replicu u dobrom stanju,prije kemijanja s njom sam odlucio isprobati kakva je u stock stanju.
Replica serijski ima glavu od MHR-a gore ali je smirena velikim squishem od 1.35mm i u stocku ima 12.3:1 kompresiju.Cak manje od serijskog sporta kojeg sam vozio ali je agresivniji squish band i tu ima dosta lufta za podizanje kompresije.
Sad malo o kanalizaciji cilindra:
Serijski ima dosta veliku povrsinu transfera i dosta veliki ugao za takav koncept cilindra.Radi se o 127* ugla na svim transferima.
Ispuh je na 182.5* i auxi su na 175*
Sto i nije nesto agresivno.Izlaz prema flanđi je 22.5mm u orginalu.
Jedina stvar koju sam radio je prilagodio izlaz na 25mm koliko je Nardo flanda
Rabljene karike su na 0.28mm zazora nakon 10tkm koliko ima termogrupa.
Stavljeni orginal dihtunzi,termostat 55c i novi antifriz g12 do -20c.
Sve je poserafljeno gore,ostavljen stari iglicasti koji je u dobrom stanju,ubaceni polini osiguraci klipa jer su dupli g i jednostavniji su za montazu dok je blok na skuteru.
Upaljen i pusten 20ak min da odradi na leru i odzracen sistem za to vrijeme.
Lagano provozan puna 2km i odfrljen gas...razocarenje,nejde tegli se i vrti 500 okretaja manje.Na osjecaj smjesa mi se cinila okej.Vrtio je 10-10.2 u ubrzanju.
Dodem doma,prijenos sirom,lakse role i tc ubacen.Idemo opet na probu,sad vrti 10800-11 soma i izuva iz cipela.Da izuva iz cipela,nisam nikad mislio da cu ovo reci za replicu ali ide bolje od sporta i vise voli okretaje.Smjesa sa istim postavkama savrsenstvo.
Evo snimio sam i video da nebi rekli da kenjam.
Nakopao sam i klip koji ce ici u replicu nakon tuninga,sve i svemu ima potencijala da ovo dignem na jos visi nivo...Hvala Mariu za usporedbu klipova
Edit: Nabavljen i phbg 21bd za sicu,pa i on ulazi u opciju za budzenje...
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk