Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG mc3 by dario007

<< < (76/268) > >>

dario007:
Suhi nema potrebe da mi pokazujes,neda mi se vodit rasprave s tobom jer je to na razini osnovne skole.Svi koji su drzali lezaj u rukama i pravilno ugradili te otkocili lezajeve znaju da lufta mora biti.To sto na piaggio lezajima ne pise c3-c4 ili kako vec,ne znaci da oni nemaju toleranciju.Imaju ju i svaki lezaj kojeg sam drzao u ruci novoga iz vrecice,bilo to koyo,ntn ili pak skf ili koyo za minarelli je imao luft.
to sto neki lufta nakon ugradnje nemaju,znaci da lezaji nisu pravilno ugradeni ili otkoceni i ostaju naspanati.

Dax-nisam te bas puno shvatio sta si rekao i mislio.U dvije recenice si par puta rekao razlicitu stvar...

ditek:
... novi lageri iz kutije imaju luft kad ih klimaš prstima.. probo sam ih 56 i svi su imali.. zadnje sto sam ugradio ntn japan na bb nakon ugradnje nemaju lufta nista ni sa semerinzima ni bez. Okretala se 10ak puta i centrirana je.. na runneru je bilo lufta prvih 2 dana onda je nesto i nije ga vise nikad bilo. Na srki mojoj je isto bio tako mrvica lufta ali nakon prve voznje je nesto i evo nakon 10000km ga nema idalje

dario007:
Ja jos nisam upalio motor i odvozio neku kilometrazu.Ugradeni su po skolski,bez lupanja,pravilno otkoceni i bez semeringa se osjetilo klimanje lezaja.Sa semeringom luft postoji ali je jedva opipljiv,stvarno se treba dobro usredotociti.Lezaji su pazeni maximalno i stavljani prvo na radilicu grijanjem u ulju a radilica u skrinji jos su bili na debelo namazani s masti da neko smece ne moze do njih.Onda je sve spakirano nazad u skrinju,radilica s lezajevima hladjena a blokovi grijani,da bi izbjegao puhanje zraka fenom i mozebitne necistoce u lezaje.Tako da prilikom ugradnje nije bilo ni najmanje greske.Nakon sto odvozim neku kilometrazu budem vidio sta ce biti s luftom...

Uostalom da radilica s lezajima nije dobro ugradena nebi se na okret prstiju vrtila preko 10 krugova.

Ditek-kaj je sa zipom kad budes novu temu napisao?

kos7:
ak si sve dobro radil, nema straha onda.. kaj se tice raspadanja to moze trajat godinama, a moze prdnut cim upalis skuter, to nemres ni znat.. evo buraz kad je mjenjal karike na replici lezajevi su bili dobri bez lufta i kad je sastavio sve napravio ni 500 km prdnuli su.

mislim da je ditek reko da nece ponovno sve pisatXD

ditek:
Nadam se samo još da si pripazio kad si semeringe montiro, jer ak uđu pre duboko grebu o ležaj, pregriju ga i ležaj cvikne..

Sto se tice moje teme ubijena mi je volja za ponovnim pisanjem  :angry7: ako snimim neki novi video mozda ponovno otvorim ali ukratko.. neda mi se ponovno pisat o svakom koraku  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju