Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG mc3 by dario007

<< < (27/268) > >>

mmario73:

--- Citat: SF2 Freak - 10 Travanj, 2017, 08:23:12 ---Zasto je taj netko 5x pametniji od nas ? Zato sto je analier napravio ? Jel zna on svirati flautu i prica Francuski , NJemački i Španjolski ? Ako nezna glup je ko bandera , "sry Mario ali Dariu treba objasniti par stvari , jbg tebe je uzeo za pik"

--- Kraj citata ---

ne ljutim se naravno, PM analizer i kalkulator su sw-i koji se kupuju na ovom portalu i radili su ih neki ozbiljniji programeri, tuner-i, entuzijasti

http://www.porting-programs.com/

cela priča se bazira na teorijama time-area zavisnosti, koje su neovisno postavili 70-ih godina Gordon Jennings i utvrdio prof. Blair 80-ih u svojim knjigama

Ja sam ovaj sw kupio još 2009 kada se pojavio i od tada ga mnogi tuneri koriste, naravno koji su prihvatili time-area zavisnosti i proučili knjige od ovih autora. Uradio sam mnogo analiza koliko tuniranih toliko i stock-a, ne kažem da se negde ne podkradu greške ali uglavnom sprega pritisaka na ciljanim okretajima daje tačnu snagu, naravno teorijsku. Nju umanjujemo za 20-25% da bi dobili snagu na vretenu radilice jer sw ne predviđa faktore gubitaka... Isto tako da bi dobili snagu na točku umanjujemo za još 17-20%...

Da ne idem previše u off, ovde su knjige koga zanima da pročita,

http://forum.pyrotherm.rs/forum/index.php?/topic/65-gordon-jennings-two-stroke-tuners-handbook/
http://forum.pyrotherm.rs/forum/index.php?/topic/5207-gordon-p-blair-design-and-simulation/            - ovu danas postavljam

Sa druge strane uradio sam mnogo drugih pomagala koja su u zbirci kalkulatora u excell-u, teorija je jedno a praksa naravno drugo, pored svega što na papiru dobijemo uvek ostaje poznavananje materijala i temperaturnih zavnosnosti upitna, pa je tako neophodno raditi mnogo proba i testova, ali je naravno poželjno biti načisto sa čime raspolažemo...

Dariu želim mnogo sreće sa novim setup-om i naravno uspeh u tuning-u, i podsećam da svako ko misli da nečiji rad i vreme uloženo u tuning i setup nije vredno pomena, ima prilike da pokaže kroz teme i postove ili druženja koliko je bolje i učinkovitije napredovao naravno iskrenim argumentima podkrepljeno, ako nije tako onda je svaki komentar na Dariov projekat suvišan..

živeli...

dario007:
Hvala Mario za detaljnije pojasnjenje i naravno na lijepim zeljama.

Radio sam laganu pripremu airboxa posto je phbg 19 u dolasku
Pa evo i nekih slika:

Da ne ispadne da je sve napamet,napravio sam prije prerade i malo izracuna.Vanjski fi lulice je 10mm,unutarnji 8.7mm
Orginal lulica na airboxu je 19mm
Po proracunima ispada kao jedna rupa od 20.9mm ili 21% vise od difuzora karburatora.

Pripremio sam i phbg bd-a za transplataciju unutarnjih organa koje ce dobiti od mladjeg brata bs-a.

Evo i tu koja slika:

Kupao se 3h u nitru sa svim dijelovima nakon cega je dobro ispuhan.

Zamjenio sam i centralni feder sa zelenog na ljubicasti radi pada okretaja u ubrzanju i posmirglao ferode i zvono.

Radi zapinjanja opruge od kvacilo odlucio sam torsion prebaciti na stranu kuplunga.
Zanimalo me kako ce biti na polutkama u kombinaciji sa serijskim sliderom kod kvacila i nije bila dobra ta kombinacija.

Moram dosuti i ulja u getribu,posto je nekim cudom stangica suha...

To je ukratko to do dolaska frgica...

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

ditek:
Ljubomoran sam sto nemogu taj trokutasti airbox utrpat na zipa, jednostavno nema mjesta  :angry7: inace imao sam takav na runneru prije i puno je bolji od malog kockastog.. tisi je i bolje motor ide s njim (mjereno)

dario007:
Imam obadva ali mali vuce fals na spoju kutije,pa koristim ovaj i u njemu je novi onaj dupli polini filter.Ovaj mi djeluje puno kvalitetnije.Na serijali mi nije bilo razlike u performansama,mozda se na jacem setupu osjeti nesto vise...nisam probao.Jos koristim i stari tip struje koji je neko precvikao tocno ispod filter kutije,pa mi novi tip kutije to sve napinje.

Nezz koje prerade si radio na malom airboxu,njemu je restrikcija u poklopcu one dvije rupe ako si tamo sirio nebi ni s malim trebalo bit razlike

ditek:
Ma znam rupice su bile sirene i lulica izvađena ali opet je trokut bio bolji na testnoj dionici.. i tisi :)

Zanima me sad kakve ces dojmove s 19 imat.. meni na dr evu prelazak sa 17.5 na 19 nije bio neki spektakl.. mrvu bolji odaziv onako na nogarama i nesto je bolje nabiro brzinu poslje 80.. ali nije mi bas vrijedno para i truda bilo

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju