Desila se havarija!
Isao isprobati novu getribu jucer i tako se malo vozikao i na jednoj duzoj ravnici raspalio po gasu.
Poslije toga ide jedan zavoj pod 90 i tu sam skroz usporio i zacuo se neki zvuk cviljenja i kao da koci masinu,osjecaj da se teze razvrtava.
Stanem ja sastrane i osluskujem i nesto cvili.Mislim si u sebi radio sam getribu,mozda je ulje bacilo po remenu ili neka glupost.
Sjednem i odvezem se lagano doma,u voznji sve normalno.Jos probavam kak se razvrtava i vuce.
Dodem doma skinem dekl i gledam,na prvu sve djeluje okej.Skinem polutke i kuplung sve ok,skinem variomat,sve ok.Idem ja rukom probat odvrtit masinu na radilicu,kad nesto grebe i cvili.Odmah mrak na oci,nema zazora na radilici,sve je nekako tvrdo,ali kompresije ima.
Sljedece skidam svjecicu.Boja je skolska i nema spene,celo klipa okej.Skidam auspuh,termogrupa ko beba i klip ko beba.
Dalje skidam magnet,reko mozda je tamo nesto iako vec naslucujem da se raspao donji iglicasti ili lezaj.Magnet i paljenje zdravi.
Nista cuo sam se s dacerovsom i dolazi on do mene.Za pola sata je masina na kirurskom stolu.
Dalje poskidali dole usis i djeluje sve oke.Raserafili kotac nogare i ostale pi*darije i otvorili blokove.
Gledamo jel ovo moguce? Vecni NTN Japan sa strane varia je odapeo.Puknuo mu je kavez!
Sreca u ovoj nesreci je da sam odlicno prosao.Nista osim lezaja nije stradalo,cak ni radilica nema nikakav oziljak.
Evo ne znam kako i zasto se ovo desilo,ugradjeno je sve toplo-hladno i bez upotrebe cekica.Nikakvih cudnih zvukova nije bilo.Jedino se u zadnje vrijeme osjetila neka vibracija pod nogama i povecan luft na strani varia.Nije me zabrinjavalo kaj radilica ide unutra-van jer je na toplo sve bilo uredno i bez luftova.
Ja ovo pripusujem multivaru koji je bio stvarno zdrkan i koji je kod prvog puknuca radilice ostrugao posteno od bendix.Od onda on klepece u radu,stvara neke vibracije i trosi rolice ko mutav.
Od kad sam stavio mhr multivar nestalo je to klepetanje i rondanje,samo je vec vjerovatno lezaj bio nacet,pa se igrom slucaja ovo kasnije desilo.
Igra krece ispocetka,ovaj puta pametnije i sa svim provjerenim dijelovima.
Stavljam sad ovu jacu radilicu,blokovi idu na obradu prema stage6 cilindru,radilicu nosim na provjeru prije ugradnje,bez obzira sto je nova.
Za lezaje jos ne znam ni sam,ici opet na ntn pa se kockati ili ici na neki poliamid?
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk