Pežov trenutno na 27 600km, testiran na -13
Pošto u zadnje vrijeme nije imao ler kada se ugrije i gušio se na malome gasu bilo je vrijeme za mali servis. Naručeni corteco semerinzi radilice, nove rolice 8.25g te novi klip sa garniturom brtvi koje sam mislio kasnije ugraditi. I tako krenio je podhvat zamjene semeringa i čišćenja karburatora (trebao je biti brzinski podhvat...)
Rastavljanje je lagano počelo, dok nisam došao do magneta i skužio da nemam pravi radapciger.
Bilo je vrijeme za kućnu radinost, prvi prototip nije urodio plodom, ali postolje termostata gorenje bojlera je bilo ko stvoreno za skiniti magnet
Evo slinavca
E sada počinje problem, semering se nije dao izčupati van i nakon pola sata čistoga sesa odlučujem da mašina ide popola (da odma i klip ubacim, jel)...to uključuje i skidanje smeća sa mašine u pola 1 na autopraoni
Malo lickanja, radilica se hladi, dosta za jedan dan...ipak su 3 sata, mislim da je dosta susjedima milozvuka kompresora
Da bi radilica išla bez muke red je malo stol probušiti...
Makita najbolji prijatelj i naravno onaj castrol što je 120kn litra
Klip ubačen, malo je teže išao, ali ja vjerujem u "OEM QUALITAT" by scooter centar
I tako mašina sastavljanje, sve sklepano nazad, motor upaljen...ma čuješ mu taktove, al stalno mene taj klip hebe, i ono ni 5 min lera samo se ugasi, kurbla tvrda...CVIK CVIK CVIK
Malo je kasno za provjeriti zazor
Niš, nazad stari klip, sva sreća pa cilindar nije puno dobio...sutar test na cvikanje
Revolucionarna metoda odvoda izduvnih gasova
Klip je bio BGM, biće dobra pepeljara
Uskoro dolazi BB in da haus, možda bude stavljen i na pežova...original nosač je za cca 1mm širi od sf nosača, kakogod biće zanimljivo...