Evo da predstavim prinovu u voznom parku. Kupljen u 8. mjesecu ove godine. Odlučio sam se na 2.5 TDI mašinu u kombinaciji s quattro pogonom jer gdje god da sam tražio nekakva iskustva odgovor je bio bježi od toga u širokom luku i to na principu rekla/kazala...
Kupljen s 308xxx km, uredno servisiran od prvog dana, 11 mjesec 2000 godine, oznaka mašine AKE tj. 132 kw (180ks). Od opreme ima dosta s obzirom na godište.
- ESP, ASR, ABS, EDS
- Mjenjač 6 brzina, ručni
- Servo volan
- El podizači
- El. podešavanje retrovizora
- El. sklapanje retrovizora
- El. podešavanje prednjih sjedala
- Djeljiva stražnja klupa 1/3, 2/3
- Volan podesiv po visini i dubini
- Središnji naslon za ruku prednji i stražnji
- Svijetla za maglu + treće štop svijetlo
- Osvjetljenje nogu (ne znam točno kako se to zove)
- OEM Alarm
- Bočni zračni jastuci
- Putno računalo
- Dvozonska klima
Evo slika kad je tek došao kod mene
Nakon toga sam prodao felge s A3 i uzeo sebi za A6 18 cola (guma je standardna, 225/40 18)
Nakon 7tkm (po prošlom servisu) išao sam mjenjati ulje i usput je bio trenutak istine da li ima aditiva ili nema (u početku mi je bilo sumnjivo da ne troši ništa ulja)
Sada je unutra Castrol edge 5w40 i za divno čudo auto niti sada ne troši ulje (ajde da sam i ja jednom naletio na nešto dobro
)
Nakon 1500km prvi kvar, crijevo od intercoolera reklo je pa-pa ali ništa strašno, zapravo nije krivo crijevo nego nečiji pokušaj da zakrpa crijevo s ducktapeom...
Kako mi vrag nije dao mira u kakvom je stanju turbina nakon 300tkm odlučili smo se na skidanje usisnog crijeva gdje sam se ugodno iznenadio kad sam vidio da turbina zapravo nova ili reparirana te da nema lufta u niti jednom pogledu. (zanemarite ovo crno unutra, to je od masnih ruku, naravno poslje je sve očišćeno)
Nakon toga auto je otišao kod majstora na kontrolu ovijesa premda mi je prošli vlasnik naglasio da su spone nove. Ispostavilo se samo da desni krajnik ne valja dok je ostalo u dobrom stanju.
Kad su sve informacije bile pozitivne valjalo se baciti na lagani tuning te pripremanje terena za SM optimum mapu (Kad bude novaca, cca 215ks i 432 Nm)
Vađenje katalizatora
I čišćenje usisne grane te stavljane blinde na EGR ventil
Ugrađen xenon (na slici vara po pitanju boje, poprilično je plavkasto dok je u živo bijela svjetlost)
I to je u grubo to, ovaj tjedan nosim zadnji branik na farbanje i onda lagano nastavljamo s planovima, ovisno o debljini novčanika.