Jos nisam pekao palacinke na indukciji, jesam neke mini, ali to se prakticki podgrije. Trenutno imam samo reso koji ne koristim bas aktivno. Tko god je probao indukciju ne vraca se na plin. Jedino jedan gurman kojeg poznajem, a cini mi se da je ipak vise konzervativan, veli da mu se ne svidja indukcija radi mokrih i zmazanih ruku zbog "touch" kontrola. Nema smisla, jer kontrole ne zezaju i kad ulje sve isprica. Sto se tice posudja, izgleda da je najjace ono od Metalca, ove nove tave se popigaju, a koristio sam jednu na staklokeramici i tu je se vec popigala i ako je alu tava za indukciju, ona mora imati u sebi sloj magneticne ploce...
Glede zdravlja, ne znam kakav je utjecaj el.mag. valova na hranu, treba vremena...
Jest u pravu si glede ozbiljnosti podrske. Kako sam imao peh s kineskom napom, cekao sam 10ak dana samo da dodje kurir po paket. Zatim sam cekao par dana da dobijem odgovor kako se to ne noze popraviti i da slijedi novi paket... Samo oni su jos u usponu pa to jos ide, inace bi me odfakali...
Sto se tice normale, tako sam kupio LG perilicu vesa, legla mi je nekako dok sam proucavao detalje, i jos sam izmucio trgovca da mi je rekao kako ta dosta ide i trebao bi je cak naruciti i pricekati. I uzeo sam je s ovim DD motorom koji je milina. Medjutim, imao sam problem da mi povuce odmah u startu i omeksivas s deterdzentom. I drz nedaj, raspitam se prvo jel to tako i na Miele, i bogami jest, znaci ima i toga! I sad sta cu, sah mat. Uzmem stvar u svoje ruke i bacim se u istrazivanje pa experimentiranje i u konacnici reko idem poslat upit u LG. Odmah sam dobio fin odgovor s dobrim naputcima, ali sam sve vec ispucao. I reko idem jos probat smanjiti pritisak, tj. dovod vode jer sam skuzio da imam valjda 5 bara, i stvarno je u tome bio problem. Prejak pritisak bi toliko jako bljuznuo u ladicu s deterdzentom da bi je kompletnu poplavila voda i usput isprala sav omeksivac.
Kako sam to rijesio? Prvo sam pogledao sta kazu u uputstvu za radni tlak. Vele od 1 do 10 bara. Oh super. I aktivirao sam postupak pranja i otvorio ladicu i cekao da ventil otvori vodu da povuce/bljuzne u deterdzent. Kad je se to desilo, brzo sam smanjivao na ventilu pritisak i doslovno sam "ufazio" pritisak na idealnu vrijednost i sad lijepo sve radi. A to je ionak, nekih 3/4 prvog okretaja, sve iznad 1 kruga je prejako. I sad puno tise cirkulira ta voda...