Igrao se detektiva i nasao sam ko proizvodi taj pistolj. Radi se o Tajvanskoj firmi Tranmax Machinery koja proizvodi razne alate pa tako i pneumatske, ogromna firma koja postoji od 1985.
Moj MPM One Ultrapower je rebrendirani pistolj kodnog naziva TPT-307D (tako je imenovan za firme koje ga narucuju pa ga ovi rebrendiraju kako tko zeli).
Svabo na Ebayu od kojeg sam ga kupio je i lagao i nije kad je napisao 2005Nm nut busting torque i 1751Nm max moment: sam proizvodjac navodi max 1751Nm moment pri okretanju u lijevo. Nut busting torque je pojam koji sluzi u marketinske svrhe i naravno da je uvijek veci od nazivnog max momenta i u principu bi ga trebalo ignorirat. Da li to znaci da bi ovaj mogao odserafit nesto sto trazi 2005Nm? Ne znam, mozda nebi, a mozda i bi nakon puno vremena sto bi drukao pri 6.3 bara na samom pistolju, ali eto, sam proizvodjac tvrdi 1751Nm.
Oko samog pojma nut bursting torque.... To ne postoji kao standardizirani test, svaki proizvodjac ga moze "podesit" kako mu pase. na primjer, moze zagrijat maticu ili seraf do usijanja i onda ju pokusat odserafit i ako uspije, to ce navest kao nut bursting torque za svoj pistolj, a ta matica/seraf treba oko 30% manje momenta da bi ju se odserafilo nego prije zagrijavanja.