Općenito > Generalno o skuterima

nexus 500

<< < (4/8) > >>

steeef:
prvo kaj vidim da nije ni probal neki drugi variomat na 500 masini..
sa polini variom okretaji na krajnjoj brzini su skoro 1000rpm manji nego sa serijskim,a razlika kak ide je neopisiva.
druga glupost je da te rolice rade 90% posla ko i aftermarket variomat,taj ocito nezna kak j.costa izgleda a kamoli kaj radi na skuteru..
aftermarket variomat ima drugaciji kut penjanja remena,drugacije kuteve kanala rolica itd,a to jedne rolice nemru nadomjestit nikak i nikak.
vibracije su mu se smanjile zbog detaljnog ciscenja smirglanja i podmazivanja na kuplungu i polutkama i tome kaj su te dr rolice lakse pa prije skoci u okretaje tak da se masina ne muci ispod momenta nego preskoci rupu.
nisam stavljal te rolice na 500,al sam vozil 500 sa serijskim i sa polini variom..a ta dr g#vn# sam izvadil iz 2 skutera sa 250 masinom i bacil u smece jer ide gore nego sa serijskima i kroz ubrzanje i u krajnju

noky007:
Ne čini mi se da si baš detaljno pročitao što sam napisao.
Kažeš stavio si ih u quasar i nisi ništa dobio, to je nemoguće od koliko grama si stavio?
Znam jako dobro kako je izveden aftermarket variomat, oblik dr. pulley rolica ti je kontra fora kanala u primjerice polini variomatu, jedino je remenica ista jer ostane standardni variomat te u početnom položaju dopuštaju remenu da sjedne niže, a na krajnjoj ga dignu više zbog specifičnog oblika.
Ko god se sjetio toga napravio je jeben posao.
Nisam tu u namjeri da se nadjebavam s nekim, napisao sam svoje iskustvo koje je i više nego pozitivno, i gdje se od trome 500-tke dobije skuter puno boljih performansi, ugodniji za vozit u gradskoj vožnji mada osobno 500cccm ne preferiram za grad uopće  (zbog veličine skutera), ubrzanja, međuubrzanja su sada puno bolja da ne lupam sad neke postotke jer opet će se neko ulovit na to, uglavnom sad u dvoje ubrzava možda čak i bolje nego kad sam prije bio sam i prestizanje tipa s brzina 80km/h je sad pičkin dim za razliku od prije kad je trebalo dobro procjenit dal ić prestizat ili ne.
Potrošnja je na ac manja nego s standard rolicama jer se skuter vrti na manje okretaja.
Jedina stvar koja kod mene nije ispoštovana je ta da proizvođač preporuča 10-15% lakše rolice , kod mene su preko 20% lakše (21.4g original) i to se pokazalo odličnim.

Ugradnja dr pulley rolica 17g nema veze s ugradnom "okruglih" rolica od npr od 18g jer s tim "okruglim" se skuter vrti i po 1000rpm više na većim brzinama od 100km/h, a i krajnja brzina znatno padne.

rkonfic:
uh malo rasprave na ovu moju temu ačli nitko se ne javlja iz nzagreba ko bi morti znal kaj o dotičnom skuteru za kojin sam pital.  :(

Corector:
Nije covjek lud , razlika je ocita iz 1. ruke :dontknow: Nisam probao 500 s polančecom, ali serijala definitivno ima mjesta za napredovanje jer je prijenos podesen optimalno.

--- Citat: rkonfic - 15 Srpanj, 2016, 23:12:25 ---uh malo rasprave na ovu moju temu ačli nitko se ne javlja iz nzagreba ko bi morti znal kaj o dotičnom skuteru za kojin sam pital.  :(

--- Kraj citata ---

Pise ti da mu zena neda, i vidis da sere kvake cim ima skoro 5 hilljada pogleda, a jos se prodaje.

noky007:
Prijenos je na serijali složen u području maksimalnog momenta 5200rpm, a sa sportskim variomatom u području najveće snage 7250rpm, kompromis dr. pulley rolice nešto niži okretaji nego s variomatom kroz ubrzanje.

Skuteri mi nisu poznati ovi s oglasnika, kolko vidim imaš 250 nexusa ne moraš se zaletavat da bi kupio nešto.
Sad je ljeto mali je izbor u oglasnicima, na jesen će ih bit 30% više.
Bilo kako bilo morat češ sjest i otić pogledat većinom u oglasniku izgledaju sjajno,a kad dođeš vidjet nisu bas takvi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju