Samo pomalo, zna se kako ide razrada. Rad u leru i potpuno hladjenje jedno 3x se podrazumijeva, kao i jaca mjesavina.
Ono za vecu diznu je preporuka proizvodjaca 7-10%, naravno sve se mora nadzirati kako bi situacija bila pod kontrolom, medjutim obrisao sam jer se tice serijskog motora, odnosno ako se samo stavi kit na taj setup, pa da ne pisem dalje.
Makar nikad necu zaboraviti majstore koji su dosta brzo poceli junacki goniti masine, ali eto, ne preporucuje se jer karike ne nalijezu punom povrsinom na stjenku cilindra pa moze doci do pregrijavanja i pucanja.
S razradom treba polako, i postepeno, zatim od kratkotrajnog dodavanja i oduzimanja punog gasa polako produzavati to vrijeme maksimalnog opterecenja. Tu akciju treba odigrati od nekih 100km, a vec nakon 300km koje jedva docekas, fino zalegnes i spicis jedno 400km da se sve spusi. Barem sam ja tako radio i nikad problema. Uvijek nastanu blize 10tkm kad zvekne iglicasti u klipu, ili pukne karika
S polinijem bi trebao imati pad okretaja na nekih 70, 80kmh i manju krajnju brzinu, odnosno multivar bi morao biti bolji.