Rijesio lezaj
U biti nikakva atomska fizika al ako kome bude trebalo objasnim koji je postupak:
1. Ispusti se ulje u getribi( imbus saraf), skuzio sam da je najbolje skinit klijesta pa nema brige da ce ulje doc do njih, a i vise prostora ima.
2. Znaci kad se skine deklo,zvono i polutke, dode se do poklopca getribe i odvrnu se sarafi (gedora 8 ).
3. Ako nece odma van malo se kucka gumenim cekicem i onda se bez problema skine deklo.
Onda to izgleda ovako
upload images4. Skine se seger (klijestima za segere,fus metode nisu preporucene!), zatim se ugrije lezaj u deklu i trebao bi izac van s osovinom s par kuckanja gumenim cekicem. Isti postupak se moze ponovit i s osovinom jer je lezaj jos na njoj ili s alatom za skidanje lezajeva al dosta su skupi. Semering se prstom izvadi.
5. Deklo se ocisti ako je ostalo stare diht mase (blok takoder). Zatim se stavi novi semering koji se takoder prstima ugura i poravna nekim ravnim predmetom.
6. Osovina se ostavi u led na mozda pola sata - sat (ja sam preko noci ostavio), a lezaj se ugrije industrijskim fenom ili prokuha u ulju, pa sjeda bez problema.
7. Ugrije se deklo, lezaj koji je sad na osovini se stavi u led i opet bi sve trebalo sjedati (mozda bude potrebno kucnuti). Seger se opet vrati.
8. Nanese se diht masa ( ja sam koristio würth),sve se vrati, ceka 30min.
9. Nalije se 75ml ulja ( ja sam koristio spricu) i to bi bilo to